L’Associació Cultural Falla el Palleter reinicia la seua activitat cultural, després de la suspensió de les festes josefines, diumenge passat 13 de desembre amb el lliurament dels Premis Palleter 2020.

L’acte va donar principi a les 12.00 hores a la Casa de Cultura de Port de Sagunt seguint les mesures de seguretat de l’actual normativa Covid-19.

Com a novetat es va realitzar la imposició de corbatins dels apadrinats per la falla, tots aquells nounats, bebés de fallers que naixen l’any anterior, activitat que es realitza habitualment en la presentació de les Falleres Majors, però que enguany no s’ha realitzat.
Aquest acte que s’hauria d’haver celebrat al març, en la carpa que talla la nostra avinguda, va incloure el lliurament de diversos guardons:

Premi dia del llibre:
Iniciativa nova que va tindre l’associació durant la pandèmia que consistia a escriure un conte amb el tema: “La primera cosa que faré…” Entregats a Irene Lorenzo Martinez en categoria A i Jorge Ambrosio Cambra en categoria B.

Premis d’aparadorisme. Els guardonats van ser:
1r premi Jose Valero Taller floral.
2n premie Persianes Redón.
3r premie Farmàcia Rosat.

Premis Juan Belmonte a les falles realitzades pels col·legis:

Centres Ocupacionals:
1r premie centre ocupacional Socoltie.

Centres Educació Infantil.
1r premi centre educació infantil Big Planet.

Col·legis Educació Primària.
1r premi CEIP Professor Tendre Galván
2n premi CEIP Baladre
3r premi CEIP Cervantes

Premi Palleter d’Or:
Premi que acostuma a entregar els representants d’aquesta comissió per romandre 25 anys en l’associació:
Alicia Abad Latorre

Premi Palleter:
Guardó que centra l’acte i premia a les persones, col·lectius o entitats que han desenvolupat el seu treball en pro d’una causa justa ja siga dins del món de la cultura, l’esport o pel bé comú.
Aquest any 2020 aquest guardó va ser concedit al poeta saguntí Vicente Vayà i Plà.
A l’acte van acudir a més dels guardonats, fallers, familiars, l’alcalde Darío Moreno, la regidora de Cultura Asun Moll i la fallera major de Federació Junta Fallera de Sagunt Sandra Ordiñaga, acompanyada pel vicepresident sector 4, de Cultura, Miguel Arenas.

PremiosPalleter2021