Falles de Sagunt

Festa d’Interés Turístic Nacional

La Gerència s’ompli de vida amb la presentació conjunta d’onze llibrets fallers

 

 

Els Jardins de la Gerència de Port de Sagunt es va omplir este diumenge, 11 de febrer, en l’acte de presentació conjunta dels llibrets d’onze comissions falleres del Camp de Morvedre, un acte sota el paraigua de la marca “Fem llibret. Som cultura” que, any rere any, posa en relleu el vessant cultural de la festa josefina.

 

La dansa urbana, el circ i la comèdia van ser els grans protagonistes d’este esdeveniment cultural i solidari organitzat per l’A. C. Falla Penya El Mocador, A. C. Falla Els Vents, A. C. Falla Luis Cendoya, A. C. Falla Plaça Mare Nostrum, A. C. Falla Doctor Palos, A. C. Falla La Victòria, A. C. Falla La Palmera, A. C. Falla El Mercat, A.C Falla Eduardo Merello, A. C. Falla La Marina i A. C. Falla Plaça Rodrigo. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, la directora general d’Igualtat, Davinia Bono, i els edils de la corporació municipal saguntina Patricia Sánchez, Ana María Quesada i Francisco Javier Timón, així com les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Núria Bueno i Carla Boix, acompanyades per la vicepresidenta de l’entitat festiva, María Viñals, i el secretari general, Alberto Gómez.

 

Al llarg d’este acte, conduït pels periodistes Marián Romero i Antonio José Fresno, es van anar descobrint els llibrets de cadascuna d’estes onze comissions que tracten temes com la diversitat, els ODS, la intel·ligència artificial, la cura pel medi ambient o les festes i tradicions, entre altres. A més, en este esdeveniment es va comptar amb la participació dels grups de dansa urbana de l’Escola de Ball Tamara Valladolid de la nostra ciutat, l’humor de Tita the clown i el seu personatge influencer Patty Difusa, i l’art circense de Gorrydiversión Espectacles

 

Finalment, l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, va prendre la paraula per a felicitar a les onze falles pel treball realitzat en els seus llibrets que, com va explicar, mostren diferents maneres de vore la festa i els aspectes que l’envolten. El president de la corporació municipal saguntina, a més, va ser l’encarregat d’inaugurar la Fira del Llibret que les onze comissions havien muntat en estos jardins de la Gerència on van explicar el contingut d’estos, a més d’oferir tallers i activitats per als més xicotets.

 

Així mateix, cal destacar que este va ser un acte solidari perquè es va dur a terme una recollida d’aliments no peribles en benefici de Centre Solidari d’Aliments de Sagunt i es va comptar amb la participació de La Tenda de Tot el Món que va muntar un estand per a la venda dels seus productes de comerç just.

 

#FemllibretSomCultura #Sagunt #fllsc2024

Novetats recents

Les Falles, Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO

Cerca

Calendari

© 2023 ZapInformática