Falles de Sagunt

Festa d’Interés Turístic Nacional

La Vila presenta UNIDES UNITS el llibret del seu 50 aniversari

 

En aquest llibret, del 50 aniversari de la Falla, volen tornar als orígens volem deixar plasmat els lligams que fan de la Falla La Vila un lloc d’unió, és per això que titulen el llibret amb el lema de es falles UNIDES UNITS. I tornar als orígens és parlar de falla, llibret, jubileu, mare fallera i tantes i tantes paraules que fan de La Vila el seu tret diferencial. Tornar als orígens és parlar d’artistes, playbacks, creames i mascletaes. Però tornar als orígens també es parlar de les persones que fonamentalment han escrit els llibrets en La Vila: Salvador Genovés, José Lluesma (Co-Blan II ) i Antonio Andrés, persones que junt a diversos col·laboradors han dignificat la revista anual de la falla, amb els seus articles de recerca i opinió. I han servit d’exemple a les noves generacions que han pres el testimoni per tal de continuar l’essència del llibret de la vila. En definitiva un llibret que parla de La Vila. Però també serveix, l’acte del proper 18 de febrer a les 18:00h al seu Casal del carrer Amalia Danés a Sagunt, serveix per despedir-se del seu Casal. Casal que ha sigut quasi 50 anys la casa de la Vila, i celebrar també el seu 50 aniversari.
De sempre ha tingut La Vila la sort de comptar amb col·laboradors desinteressats que han tingut l’atreviment de fer el no sempre reconegut treball d’escriure el llibret de l’any, és a dir, la publicació anual que recull, a més de les dades significatives corresponents al cens, càrrecs i cases patrocinadores, un resum, quasi sempre versat de la crítica de la falla. Enguany conten amb la presència de la historiadora Carme Rosario, Juanjo Medina de Revista Cendra, Aleix Pujol de Fundació Horta Sud, Lluís Mesa Cronista d’Estivella i Albert Llueca de L’Arxiu Camp de Morvedre.
Per al vicepresident de Cultura de la Falla, Aitor Muñoz, “complir 50 anys és una fita indiscutible per a un ésser viu. L’experiència dels anys viscuts el fan un ésser confiable, tranquil, amb respostes i amb molta capacitat de reacció enfront dels impediments que a vegades ens trobem al camí de la vida. Traslladeu això a una associació com la nostra. 50 anys d’història converteixen a una falla en un grup confiable, sense espines, amb resposta per a qualsevol problema que ens puga sorgir i amb tota la capacitat de món per a reaccionar. I tot això, totes aquestes virtuts, són dels fallers. Dels que estan i dels que no estan, però han deixat la seua empremta que nosaltres ara seguim i això sempre és prou important per a celebrar-ho”.
WORDLE FALLER
És per això que també s’ha llançat a partir del 24 de febrer un WORDLE Faller en els xarxes socials de la Falla de la Vila @fallalavila on es podrà jugar amb les paraules que són els trets diferencials d’esta comissió saguntina.

Novetats recents

Les Falles, Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO

Cerca

Calendari

© 2023 ZapInformática