Falles de Sagunt

Festa d’Interés Turístic Nacional

Després de la celebració de l’agermanament polític administratiu entre els ajuntaments de la nostra ciutat Sagunt, i la ciutat de la Toscana italiana CECINA, que es realitza el 7 de desembre de 1981, les seues dos entitats de caràcter cultural, i que són les que exerceixen les activitats lúdiques festives de més arrelament i complexitat d’amb dos ciutats -FEDERACIÓ JUNTA FALLERA DE SAGUNT i ASOCCIAZIONE TARGA CECINA– porten quasi tres lustres de camí comú.

Quant als primers viatges de J.F.S. i de Targa Cecina a Sagunt de les primeres delegacions, el primer ho va realitzar la Targa Cecina el març de 1985

HermanamientoCecina_1

HermanamientoCecina_3

HermanamientoCecina_4

HermanamientoCecina_5

HermanamientoCecina_7

Posteriorment, Junta Fallera de Sagunt va retornar la visita al setembre, el segon en 1986

HermanamientoCecina_2

HermanamientoCecina_6

I no és que aquest agermanament gaudisca de bona salut, és que es troba tremendament consolidat, tant, que l’intercanvi de rionarios i fallers al llarg de l’any en els dos sentits és el moviment veïnal més freqüent i nombrós que ambdós realitats poden comptar en el seu haver-hi.

Abans d’ambdós manifestacions esportives se celebren unes espectaculars desfilades de carros (carrosses) de grans mides sobre la qual desfilen els jóvens rionarios executant sobre la marxa magnífiques coreografies, en perfecta harmonia amb la música, una indumentària fabulosa i l’aspecte del carro, tot això sobre un mateix lema que aglutina tots estos conceptes.

cecina30cecina31

També desfilen per primera vegada les dites al·legories a mitat del mes d’agost en què podem considerar la seua “posada de llarg” en la denominada “targa nocturna”

És en la primera de les ocasions mencionades quan una delegació oficial de la nostra junta integrada per les seues falleres majors, membres de les comissions i de la pròpia directiva s’acosten fins a Liorna per a compartir els seus dies grans amb els components dels Riones MARINA, CENTRE, PONTE PALAZI, CAMPACCIOCHI, STAZIONE, PALAZACCIO, I CASINE. I on també es donen cita representacions de les altres dos ciutats conformes amb Cecina l’alemanya Gilching i la francesa Sin lr Noble.

Este breu recorregut no és sinó una ullada precipitadíssima per una zona d’Itàlia estratègicament bé en ubicada per la seua proximitat amb la incomparable Florència, Siena, Sant Giminiano, o Pisa, on la gastronomia és de les més riques i variades de tot el país, i sobretot i fonamentalment on tots són acollits amb una hospitalitat i una alegria sense límits.

Des d’estes línies només manifestar la nostra salutació més afectuosa a tots els components de consiglio directiu, de la Targa, i com no a tants i tants amics a qui volem com es fa tot en les falles, amb passió.

Les Falles, Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO

Cerca

Calendari

© 2023 ZapInformática