La Federació Junta Fallera de Sagunt regalarà a les Falleres Majors de l’exercici 2016-2017 el vestit oficial que lluiran en un dels actes més importants del calendari faller com és la Crida que, tradicionalment, es duu a terme en el mes de febrer. Aquesta important novetat ha sigut possible gràcies a la col·laboració de diversos indumentaristes i empreses relacionades amb les falles amb aquesta entitat comarcal.

Així doncs, la tela que lluiran les màximes representants de la festa josefina, triada per cadascuna d’elles, serà de la sedería Gironés i Vila mentre que els cancans i les sinagües seran de Margarita Vercher. Per la seua banda, les pintes, el dibuix de les quals també serà elecció de les pròpies Falleres Majors, estaran realitzades per Artesania Castillo. La indumentarista encarregada de la confecció del vestit de la Fallera Major, Raquel Martín i Genovés, serà Aguas de Marzo mentre que el de la xicoteta Ana Isabel Dorado, serà L’Ú i Dos.

D’aquesta manera s’inicia un procés de col·laboració entre la Federació Junta Fallera de Sagunt i comerços relacionats amb el món de la indumentària i de la festa josefina lloc que també col·laborarà amb l’entitat festiva Te lo Bordo, que serà l’encarregada de confeccionar els tapets que s’utilitzaran en el Campionat de Truc que organitza de forma anual l’entitat comarcal.

És la primera vegada que la Federació Junta Fallera de Sagunt regala un vestit oficial a les seues màximes representants si bé és cert que l’Ajuntament de Sagunt, des de l’exercici 2010, els obsequia amb unes pintes amb l’escut de la ciutat, joia que llueixen el dia de la seua exaltació, i tant elles com les seues Corts d’Honor, des de l’any 2013, compten amb mantons oficials.