La Fallera Major de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Beatriz Alós i García, va acudir dissabte passat al primer dels cinc concerts que, un any més, formen la programació del festival Música al Port. La màxima representant de la festa josefina del Camp de Morvedre, va estar acompanyada pel president de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Rafael Burgos, i el vicepresident general, Miguel Huguet.

MusicaAlPort16_2

En aquesta ocasió, l’entitat encarregada d’obrir aquest festival en el Centre Cívic de Port de Sagunt va ser l’Orquestra de cambra de la Societat Musical Lira Saguntina amb un concert que portava per nom “Un viatge pel món del Quixot”, dirigit per David Gómez i Ramírez. En aquest espectacle es va poder escoltar peces com “Suite del Quixot” amb motiu del 400 aniversari de Cervantes, “Klingende Geographie” de Georg P. Telemann o “Variations on happy birthday” de Peter Heidrich, aquesta última part motivada pel 30 aniversari de l’Orquestra de la Lira Saguntina.

El cap de setmana següent, concretament el dissabte 25 de juny, continuarà la programació del festival musical amb l’actuació de la Banda Simfònica i la Coral Infantil de la Unió Musical Porteña, que interpretarà, a partir de les 23 hores, en aquest mateix lloc, “Una nit amb Mecano”, amb cançons del popular grup musical espanyol que tan famós es va fer durant la dècada dels 80.

MusicaAlPort16_1

Aquest programa musical es completarà amb una nova prova selectiva del Festival Internacional Fundació Cante de les Mines, el recital del Cor de la Generalitat Valenciana que interpretarà “Poesia al cor. Del Tirant a la Generació del 27” i el concert Retrobe anys 60 que comptarà amb les actuacions de Clan, Els Drogues, Els Cobres, Stiff Croup i Fills dels ’60.