Els passats dissabtes dia 22 i 29 de novembre, Federació Junta Fallera de Sagunt va celebrar el 1º Curs de jurats de falles. El curs es va impartir en el museu faller, seu de FJFS i va servir també per a inaugurar el nou saló d’actes que disposa de 55 butaques, projector i taula de conferències.

 

CursoJurados_3

CursoJurados_2

CursoJurados_1

CursoJurados_19

Aquesta és la primera vegada que s’organitza un curs d’aquestes característiques en el Camp de Morvedre i va aconseguir reunir a més de 60 fallers pertanyents a les diferents comissions de la Federació.

CursoJurados_15

CursoJurados_16

CursoJurados_17

En la primera jornada van exposar els seus punts de vista com experimentats jurats:

Miguel Prim, President de la Falla Maestro Gozalbo-Conde Altea: va obrir el curs parlant sobre els apartats a tenir en compte a l’hora de puntuar un monument.

Manuel Andrés Zarapico, Periodista d’Actualitat Fallera: va explicar que s’entén per Enginy i Gracia, i la forma en la qual es deu qualificar en un monument faller

Miguel Ángel Pérez Olmos, President de la Falla Mossén Sorell-Corona: va parlar sobre falles innovadores i que es deu valorar en trobar-se davant una falla d’estil més modern e innovador.

Nicolás Garcés, President de la Agrupació de Falles Benicalap-Campanar: va centrar la seua ponència en el comportament que ha de seguir un membre de jurat en el moment es disposa a qualificar un monument faller.

CursoJurados_14

Una vegada acabades totes les ponències es va realitzar una activitat consistent a qualificar per grups els monuments plantats en la plaça de l’Ajuntament de València des de l’any 2005 fins a aquest últim exercici 2014. Quasi tots els grups van coincidir en el seu veredicte i els ponents van explicar el perquè ells també havien apostat per aqueixos mateixos monuments i no per uns altres.

CursoJurados_12

CursoJurados_11

CursoJurados_10

CursoJurados_9

CursoJurados_8

CursoJurados_7

CursoJurados_6

CursoJurados_5

La segona de les jornades del curs, es va impartir el dissabte dia 29 de novembre on tocava el torn de dos prestigiosos artistes fallers que planten els seus monuments en la ciutat de València.

CursoJurados_18

CursoJurados_20

Pedro Santaeulalia, Artista faller de la Falla Convent Jerusalem.

Carlos Carsí, Artista de la falla Ciscar-Borriana de Primera A.

En aquesta jornada tots dos van aportar el seu punt de vista sobre el que es deu valorar en un monument faller a l’hora de la seua qualificació des de la perspectiva de l’artista faller.

CursoJurados_21