IMG_8562 (1)

IMG_8566 (1)

La falla Luis Cendoya del Port de Sagunt va inaugurar aquest passat divendres, 11 de novembre, la seua setmana cultural amb una exposició que, en aquesta ocasió, han dedicat al món de l’art, en general, i als artistes locals, en particular. Malgrat les fortes pluges i el temporal que es van patir durant part d’aquest dia, finalment, el temps va respectar a aquesta comissió fallera de la ciutat i van poder dur a terme quasi tot el programa d’aquesta jornada inaugural, a excepció del concert que anava a oferir el grup musical 18M que va haver de cancel•lar-se.
Així doncs, les Falleres Majors de Luis Cendoya, Radoika Ortiz Aleixandre i Olivia Aleixandre Ortiz, al costat dels seus presidents Juan Vicente Solaz Giménez i Antonio Verdugo Adrián, van ser les encarregades de tallar la cinta inaugural d’aquesta setmana cultural. En l’acte també van estar presents les màximes representants de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Claudia Ramón i Maite Nebot, acompanyades de la vicepresidenta de Cultura, María Viñals, i el seu homòleg de Comunicació, Salvador Sebastián.
En aquesta ocasió, la falla més longeva de la ciutat va exposar una mostra de diferents treballs artístics, tant de pintura, dibuix i ceràmica com de macramé-croché i audiovisuals en stop motion, tots ells aportats per artistes de la comarca. En aquesta mostra van participar tant col•lectius com l’escola d’arts Alitea o el taller d’art de l’Associació Veïnal La Forja com a artistes individuals com a Rosa Andrés d’Un Mar de Nudos, Diana Paz, José Javier Sánchez, Toni Verdugo, M.ª Carmen Rico o Pascual Benet, entre altres.
Finalment, també es va dur a terme la presentació dels esbossos que aquesta falla del Port de Sagunt plantarà el mes de març. L’adult, novament, serà obra de l’artista de Borriana, José Luis Pascual Nebot ‘Pepi’ i porta per lema ‘Desenvolupament insostenible’ mentre que l’infantil estarà realitzat pel també faller d’aquesta comissió, Antonio Andrés Sánchez, el títol del qual serà ‘Gira, el món gira’.
Els integrants de la falla Luis Cendoya han continuat aquests dies amb les seues activitats on han participat en un tast de vins, a més de realitzar tallers infantils i un menjar de germanor, aquest passat diumenge. El programa d’esdeveniments continuarà el pròxim cap de setmana amb la seua I Ruta de la Tapa, una sessió de cinema infantil i un menjar degustació amb el qual posaran punt final a aquesta setmana cultural.