La ciutat de Sagunt es va convertir el cap de setmana passat en l’epicentre del millor teatre faller en valencià després d’haver sigut triada per la Junta Central Fallera de València com la seu de la I Mostra de Teatre Faller que s’ha organitzat des de les delegacions de Cultura i Juntes Locals de l’entitat festiva del cap i casal. El Teatre Romà i el Centre Cultural Mario Monreal van ser els escenaris en els quals es van representar les obres de teatre per part de les comissions falleres.

MostraTeatre17_6

MostraTeatre17_7

MostraTeatre17_8

MostraTeatre17_9

MostraTeatre17_11

MostraTeatre17_12

MostraTeatre17_13

MostraTeatre17_4

MostraTeatre17_14

MostraTeatre17_15

MostraTeatre17_3

Així doncs, la primera representació que es va poder veure va estar a càrrec de la falla El Perelló Tro i Flama de Sueca que van posar en escena “L’avespeta” el divendres 19 de maig, a les 20 hores; posteriorment va tenir lloc, en el Teatre Romano de Sagunt, la inauguració oficial d’aquesta mostra a càrrec de la Companyia Estable de Teatre Faller JFC amb “Cinc hores amb Amanci” d’Antonio García-Catalá Barchino. A aquest esdeveniment va acudir la Fallera Major de València, Raquel Alario, i la seua homòloga de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Raquel Martín.

 

MostraTeatre17_18

MostraTeatre17_17

MostraTeatre17_16

MostraTeatre17_19

MostraTeatre17_20

El dissabte va ser el torn de quatre comissions falleres: la falla Avinguda País Valencià de Cullera que va escenificar “Llàgrimes de cocodrila” de Gustavo Ott, la comissió La Vila de Borriana que va delectar al públic amb “Políticament incorrecte” de Ray Cooney, el grup de teatre Ramò Sanz de la falla L’Institut d’Oliva amb “Pels péls” de Paul Portner, i la companyia Vianants de la comissió Vilanova de Gandia que va posar en escena “Còmeme el coco, negre” de Jordi Milan de la Cubana.
Finalment, el diumenge al matí va ser el torn dels més xicotets de la comissió Duc de Gaeta-Pobla de Farnals que van representar l’obra d’Hernan Mir titulada “Menuts Dèus” davant la presència de la Fallera Major Infantil de València, Clara Mª Parejo, i la màxima representant del Camp de Morvedre, Ana Isabel Dorado. La representació comarcal la va posar la falla El Tabalet que va escenificar “La finestra indiscreta morvedrina” de Juan Manuel Martínez mentre que la falla Antoni Pardo de Torrent va tancar aquesta primera mostra de teatre amb l’obra “Davant i darrere” de Michael Frayn.

MostraTeatre17_21

MostraTeatre17_23