La ciutat de Sagunt ha acollit durant dos caps de setmana un curs sobre jurats de falles organitzada per la Junta Central Fallera en col·laboració amb la Federació Junta Fallera de Sagunt. La primera jornada va tindre lloc en el Saló d’Actes del Teatre de Begoña de Port de Sagunt, dissabte passat 21 de gener, amb presència de nombrosos fallers interessats a formar-se en aquest aspecte de la festa josefina.

 

CursoJurado17 (3)

CursoJurado17 (4)

CursoJurado17 (6)

Durant aquest dia es va dur a terme una taula redona que va comptar amb la participació de Quino Puig, que va parlar sobre la valoració del guió i la crítica en els monuments, el delegat de Juntes Locals de Junta Central Fallera, Hugo Morte, que va explicar el decàleg dels jurats de falles, l’artista faller sagunti, Toni Verdugo, que va posar sobre la taula els valors artístics, i el president de la Federació de Falles de Borriana, Salvador Domènech, que va parlar dels valors intrínsecs dels monuments.

CursoJurado17 (11)

CursoJurado17 (2)

CursoJurado17 (12)

CursoJurado17 (1)

Aquest curs va tenir la seua continuïtat set dies després, concretament el dissabte 28 de gener, amb una jornada més pràctica posat que tots els assistents al mateix van tenir l’oportunitat de visitar el taller de Toni Verdugo per a continuar amb la formació.