La ciutat de Sagunt ha sigut la triada per la Junta Central Fallera de València per a dur a terme la 1a Mostra de Teatre Faller on participaran diverses juntes locals de la Comunitat Valenciana els pròxims dies 19, 20 i 21 de maig. Aquest projecte es va presentar la passada setmana en la seu de la Junta Central Fallera on es va donar a conèixer el programa d’aquest certamen, sent el Teatre Romà i el Centre Cultural Mario Monreal els llocs on es realitzaran les representacions.

PresMostraTeatre17_3

A la presentació d’aquesta mostra, a més de les Falleres Majors de València, Raquel Alario i Clara Mª Parell, també van acudir les màximes representants de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Raquel Martín i Ana Isabel Dorado, acompanyades pel president, Rafael Burgos, i el vicepresident general, Miguel Huguet. També van estar presents diverses personalitats de diferents juntes locals de la Comunitat Valenciana.

PresMostraTeatre17_2

Així doncs, com van informar des de les delegacions de Cultura i Juntes Locals de la Junta Central Fallera de València, la programació d’aquesta primera mostra l’obrirà, precisament, la companyia estable d’aquesta entitat festiva del cap i casal amb la representació de l’obra “Cinc hores amb Amanci” d’Antonio García-Catalá Barchino en el Teatre Romano, el 19 de maig, a les 21 hores.

PresMostraTeatre17_1

Entre la resta de participants d’aquest primer certamen teatral cal destacar les comissions El Perelló Tro i Flama de Sueca, la falla La Vila de Borriana o Antoni Pardo de Torrent, entre unes altres. En representació de la Federació Junta Fallera de Sagunt actuarà la comissió El Tabalet, guanyadora del concurs de teatre en valencià del passat exercici, qui tornarà a posar en escena l’obra “La finestra indiscreta morvedrina” de Juan Manuel Martínez, el diumenge, 21 de maig, a les 17 hores en el Centre Cultural Mario Monreal.

PresMostraTeatre17_4