Com ja és tota una tradició, les Falles de Sagunt i del Camp de Morvedre s’han donat a conèixer en una nova edició de la Fira Internacional del Turisme (FITUR) 2018. Les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Mar Gimeno i López i Andrea Escribà i Fernández, han acudit fins a aquest important esdeveniment celebrat a Madrid al costat del president de l’entitat comarcal, Rafael Burgos, i els vicepresidents de Relacions Externes i Esports, Antonio Fresno i Rubén Lucas, respectivament.

Fitur18_9

Durant la visita realitzada a aquesta fira turística, les màximes representants de la festa josefina del Camp de Morvedre han estat presents en el stand conjunt que comparteixen les localitats de Sagunt i Canet d’En Berenguer al costat de l’Alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, i la regidora de Turisme, Natalia Antonino, entre altres autoritats.

Fitur18_7

Tota la comitiva fallera de la comarca, a més, han pogut estar presents durant la visita que han realitzat diversos càrrecs polítics a la zona de la Comunitat Valenciana en aquesta edició de FITUR 2018 com ha sigut el cas del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la vicepresidenta d’aquesta entitat, Mónica Oltra, així com així com el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, o la diputada de Turisme, Pilar Moncho, entre uns altres. Així mateix, Mar Gimeno i Andrea Escribà també han visitat altres stands d’aquesta fira turística on han coincidit amb la Fallera Major de València 2018, Rocío Gil.

Fitur18_1

Cal recordar que les Falles de Sagunt, a més de ser Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, estan declarades com a Festa d’Interès Turístic Nacional, alguna cosa que ha permès que es facen visibles en una de les fires del turisme més importants a nivell internacional a la qual, a més d’estar oberta al públic en general, acudeixen nombrosos touroperadors per a conèixer la riquesa patrimonial, social i cultural de les destinacions turístiques.

Fitur18_8

Així doncs, amb la presència de les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt es promociona la festa josefina de la comarca esperant veure augmentat el nombre de visitants per a l’edició que se celebrarà el pròxim mes de març. A més, enguany, l’Ajuntament de Sagunt ha presentat un tríptic en FITUR sobre la festa fallera en la ciutat amb plànols per a conèixer la localització dels monuments, una agenda dels actes més importants, així com dels principals actes musicals i pirotècnics.

Fitur18_4 Fitur18_3