La falla El Mocador de Sagunt va aconseguir recaptar, divendres passat, un total de 1.320 euros en la subhasta solidària que va realitzar divendres passat en sala Alfons El Magnànim del Centre Cultural de la Beneficència de València els beneficis de la qual han sigut destinats a l’ONG CIM Burkina, per a l’ajuda en projectes d’escolarització dels més xicotets d’aquest país, així com a la realització d’iniciatives igualitàries destinades a la dona d’aquest lloc.

MocadorRecauSubasta18_3

En aquest esdeveniment es van subhastar les il·lustracions d’artistes de reconegut prestigi nacional i internacional com és el cas de Javier Mariscal, Paco Roca, Antonio Ortiz “*Ortifus”, Ricard Balanzà, Rubén Fernández, Toni Cabo, Toni Colomina, Marina Puche, Teresa Cebrián i Art al Quadrat, il·lustracions que són les portades dels llibrets que, durant aquest exercici, realitzarà El Mocador.

«El rotund èxit en la subhasta li’l devem, i reiterem el nostre agraïment, als il·lustradors, als quals van licitar en la subhasta, a aquelles persones que des de l’anonimat ens van animar, ens van ajudar de moltes formes. Tots ells són participes i han col·laborat perquè els xiquets i xiquetes a Burkina Faso tinguen accés a un dret fonamental com és l’educació i perquè les dones puguen accedir a programes inclusius per a crear una societat d’iguals en aquest país», han apuntat des d’aquesta comissió.

MocadorRecauSubasta18_1

És per aquest motiu pel qual, tant des de l’ONG CIM Burkina com des de la falla El Mocador han volgut agrair a artistes, premsa, persones anònimes, tot el seu suport, difusió, ajuda i col·laboració. «Junts podem crear una societat millor; a més hem d’agrair, molt especialment la col·laboració de la periodista Samanta Villar que va estar molt receptiva i va col·laborar activament perquè la subhasta fóra un èxit», apunten des d’aquesta falla saguntina.

MocadorRecauSubasta18_2

Moltes van ser les persones que van licitar per aquestes il·lustracions, la majoria de les quals van aconseguir ser subhastades per un preu que oscil·la entre els 40 i els 130 euros; esment a part mereix l’original de Mariscal que va ser subhastat per un preu final de 430 euros. Totes aquelles persones que vulga gaudir d’aquestes il·lustracions podran fer-ho, a més, en els llibrets de la falla El Mocador d’aquest exercici, dedicats a la literatura infantil i juvenil en valencià, que seran presentats el pròxim 22 de febrer, a les 20 hores, en el Consell Agrari de Sagunt.