Recull les ressenyes biogràfiques de la totalitat dels 205 artistes de Falles i Fogueres grans en actiu. Un conscienciós i dur treball coordinat per membres de la comissió i el carismàtic estudiós de la festa fallera, Ángel Romero Melle.

Este exemplar pertany a la col·lecció de tres llibrets editats per la Falla, dedicats als artistes fallers i foguerers. L’edició 2020 recopila en dos volums, ressenyes d’artistes de Falles i Fogueres infantils. La portada ha estat dissenyada per laurat artista de Falles infantils, Ivan Tortajada. El llibret incorpora un estudi interessantíssim d’anàlisi estadística, de la matemàtica i fallera Rosa Benet. Des de la comissió destaquen la gran qualitat de totes les ressenyes, realitzada per un equip galàctic de base fallera i estudiosos de la festa. Segons ens apunta Hugo Morte, membre de l’equip de coordinació: ”era la forma més coherent de donar continuïtat l’any 2020 i fer un llibret cohesionat amb la falla que anem a plantar, al seu torn, l’objectiu és donar suport, reivindicar i fer visible a uns dels sectors més afectats per la pandèmia. La mostra està al Premi ViP 2021 que atorguem i fou per a la Federació de Gremis d’artistes fallers i foguerers”.
Destacar un innovador i complet índex al final del llibret que facilita la recerca d’informació de tots els artistes. El llibret és accessible a través de l’enllaç: fallaelmocador.org/llibrets.

Per a finalitzar, volem dedicar el treball al gran Quino Puig Safont, el millor crític i guionista de tots els temps, que ens va deixar recentment.

LlibretMocador21 _1