La nit del 19 de març és, sense cap dubte, una de les més especials per al col·lectiu faller del Camp de Morvedre, una jornada amb la qual es posa punt final als festejos amb la cremà dels monuments. Solament els dos ninots indultats triats pel jurat de l’exposició del ninot i aquells ninots seleccionats pels representants de cada comissió, es van salvar de les flames durant aquesta nit, sent l’última falla a cremar El Palleter, guanyadora del primer premi de la secció Especial adulta.

D’aquesta manera, la Fallera Major Infantil de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Ana Isabel Dorado, va acudir, al costat de la seua Cort d’Honor, a gaudir de la cremà de la falla infantil de la seua comissió, Plaça Mare Nostrum, on va compartir aquest moment tan especial amb els representants infantils d’aquesta falla de Port de Sagunt: Ainara Sanz i Iker Rodríguez; posteriorment, la comitiva fallera es va desplaçar fins al Palleter per a estar presents en la cremà del monument guanyador del primer premi de la secció Especial.

Crema17_1

Crema17_3

Crema17_2

Crema17_4

Crema17_5

Crema17_6

Per la seua banda, la màxima representant de la festa josefina del Camp de Morvedre, Raquel Martín, i la seua Cort d’Honor, van acudir, en primer lloc, a la cremà del monument gran de la seua comissió, Eduardo Merello, on van acompanyar a la Fallera Major i President d’aquesta comissió, Paula Mèrida i José Manuel López. Finalment es van desplaçar fins a la demarcació del Palleter per a veure com era pastura de les flames l’últim monument que quedava en peus en el Camp de Morvedre i que es va cremar sobre les 3 de la matinada.

Crema17_7

Crema17_8

Crema17_9

Crema17_10

Crema17_11

Crema17_12

Així doncs, amb la cremà dels monuments fallers, s’acomiaden les Falles 2017, uns festejos multitudinaris que han comptat amb gran presència de turistes i visitants i els primers en els quals la festa josefina és Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Fins a sempre Falles 2017…Benvingudes Falles 2018!!!