Les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Raquel Martín i Genovés i Ana Isabel Dorado i Capsí, van acudir a la localitat de Castelló per participar en l’acte Homenatge a Na Violant d’Hongria, esposa del Rei Jaume I, que va organitzar la Germandat dels Cavallers de la Conquesta a la plaça d’aquesta localitat que porta el nom de la regina de València, Aragó i Balears. Les màximes representants de la festa josefina de la comarca van estar acompanyades pel president, Rafael Burgos, i el coordinador de Falleres Majors i Corts d’Honor, Miguel Arenas.

Cavallers18 (6)

Cavallers18 (8)

Amb un passacarrer que es va iniciar des de la plaça del Rei, tota la comitiva va acudir a aquest esdeveniment que va estar presidit per Na Violant d’Hongria 2017, Marina Redó, que va acudir de la mà del Prohom, Luis Oria; al costat d’ella van estar presents les seues Dones de Companya: Ana Goterris, Ana Sanz, María Soriano, Estefania Gonell, Andrea Sánchez i Ana Ortuño, a més d’integrants de l’Esquadra Jove, la Milícia Templaria, Vicente Guillamón com a Rei Jaume I i Vicent Sales com Guillem de Montrodó.

Cavallers18 (1)

Cavallers18 (8)

Cavallers18 (9)

En aquest esdeveniment es va procedir a la lectura d’un poema dedicat a aquests dos reis valencians així com a una ofrena floral de roses al bust de Na Violant a més de dipositar-se una corona de llorer en aquest lloc. L’acte es va completar amb la presència de la Reina de les Festes de la Magdalena 2017, Estefania Climent, la vicealcaldessa de la ciutat, Ali Brancal, i altres regidors d’aquest consistori.