PremisMocador17_1

El Gran Teatre de Xàtiva acollirà este divendres, 9 de juny, a partir de les 19:45 hores, la sisena edició de la Festa de les Lletres Falleres on es donaran a conèixer els guanyadors dels concursos organitzats dins d’aquesta federació i que els seus nominats es van fer públics durant el passat mes de febrer. Entre aquests es troben els premis Mocador i Emili Llueca, organitzats per aquesta comissió saguntina, als millors articles sobre falles i cultura popular publicats en un llibret de falla.

Els finalistes del Premi Mocador són “Estètica, temática i crítica als cadafals fallers de Xàtiva” de Rafa Tortosa García i “Temàtiques de la crítica fallera des del segle XIX fins l’actualitat. De la crua corrosió al dolç embafament de Juanjo Medina Bonilla”, ambdós publicats al llibret de la comissió El Canet de Cullera, i “La plantà en la premsa fallera fins la guerra d’Espanya: selecció de textos” de Ramón Estellés Feliu que es pot trobar al llibret de la falla Alfara del Patriarca-Periodiste Gil Sumbiela de València.

Així doncs, els nominats al Premio Emili Llueca són “La festa de Sant Antoni: el foc, les bèsties i els dijous llarders” d’Ignasi Corresa publicat al llibret de la falla Santa Anna i “La Falla La Marina: El barri mariner i la seua història” de Josep Dionís Martínez y “Anys 50 o quan va començar la seducció de les falles a l’Ajuntament” de Albert Llueca Juesas, que formen part del llibret de La Marina.