La Casa de la Cultura del Port de Sagunt va albergar, un any més, el VII Concurs de Teatre en Valencià que, des de l’any 2009 organitza la delegació de Cultura de la Federació Junta Fallera de Sagunt. La primera de les comissions en participar en aquesta edició va ser la falla La Palmereta, una de les històriques en aquest tipus de certamen, que va presentar l’obra “I vosté què haguera fet?” de l’autor Rafael Beneito.

Teatro15_3

Després va ser la comissió El Tabalet amb l’obra de teatre “En Família” de Juan Manuel Martínez membre de la comissió. L’acte va ser presidit per les màximes representants falleres del Camp de Morvedre, les Falleres Majors, Maria Moliner i la xiqueta Ada Fraj

Teatro15_2

Posteriorment va ser el torn de la falla La Palmera que participa per segon any consecutiu amb la interpretació d’un sainet típic valencià com és “¡Xeperut i Coixo¡” de Vicent Manuel Cerveller.

Teatro15_5

La quarta comissió en actuar va ser la gran triomfadora dels últims tres anys, El Palleter. Un any més, varen posar en escena una obra escrita i dirigida per la seua fallera Cristina Vila, que, en aquesta ocasió, s’anomenava “Açò és un escàndalo!”.

Teatro15_1

Per a finalitzar aquesta jornada cultural, va ser la falla El Tronaor la que, es va pujar a l’escenari per a participar en aquest concurs amb l’obra de teatre “La sogra de Castanyola”. Ara, les cinc falles participants hauran d’esperar fins al diumenge 22 de Febrer per a conéixer el resultat del jurat qualificador que va puntuar les seues actuacions i que es farà públic a l’acte de cloenda de les activitats culturals i esportives de la Federació Junta Fallera de Sagunt.

Teatro15_4