El centre comercial l’Epicentre de Sagunt acull, des de divendres passat, 2 de març, la tradicional Exposició del Ninot de les falles del Camp de Morvedre. Les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Mar Gimeno i López i Andrea Escribà i Fernàndez, van ser les encarregades de tallar la cinta inaugural al costat de la directora de màrqueting de l’Epicentre, Elena Ribelles.

ExpoNinot18_5 ExpoNinot18_4 ExpoNinot18_6

ExpoNinot18_3

Enguany, un total de 59 ninots formen part d’aquesta mostra que serveix com a avantsala dels monuments que es plantaran en la comarca el pròxim 14 de març. Així doncs, del total dels ninots, 30 d’ells pertanyen a les falles adultes mentre que els 29 restants formen part dels monuments infantils.

 

ExpoNinot18_8 ExpoNinot18_9 ExpoNinot18_10 ExpoNinot18_11

Un jurat encarregat per a tal fi, serà l’encarregat de triar què dos ninots, un d’ells de categoria adulta i un altre d’infantil, seran triats com indultats i, per tant, es salvaran de les flames de la cremà, passant a formar part de la col·lecció que, actualment, hi ha en el Museu Faller saguntí, premis que es donaran a conèixer el pròxim 16 de març.

ExpoNinot18_12 ExpoNinot18_7 ExpoNinot18_13 ExpoNinot18_14 ExpoNinot18_1 ExpoNinot18_2

A més, enguany també hi haurà premis per als ninots més votats pel públic, guardó que atorga des de fa alguns exercicis el centre comercial l’Epicentre que col·locarà unes urnes perquè els assistents puguen dipositar els seus vots. El premi al millor ninot de falla per votació popular rebrà un val de regal per valor de 500 euros, el que quede en segona posició de 300 euros, i el tercer amb major nombre de vots de 100 euros, a més d’una banderola acreditativa