Vota per que sigam Patrimoni Immaterial de l’Humanitat.

Dissabte 3 d’octubre es va realitzar a Gandia la Jornada de presentació de l’expedient de la candidatura de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat que es tramitarà davant la UNESCO.

Imprevisiblement i de manera fortuïta, la vespra es va anunciar que aquesta seria l’única candidatura que presentara Espanya per al proper any.

Unesco15_3

La jornada estigué presentada pel President de la Federació de falles de Gandia, Telmo Gadea, junt a Merxe de la Guia com a Vicepresidenta de JCF i l’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant.

Aquesta taula de presentació donà pas a les intervencions dels ponents i vicepresidents de JCF : Pepe Martínez i Jorge Guarro, aquest últim iniciador de l’expedient esmentat.

Unesco15_2

L’exposició del procés que es va iniciar fa uns anys, i que s’ha reprès enguany amb més seriositat, va estar clara i precisa.

Unesco15_1

En finalitzar se’ns convida a tots els assistents a degustar els figatells i la fideuà, plats típics d’aquesta localitat. En acabar de dinar vam girar visita guiada al Palau Ducal, posant un remat perfecte a aquesta jornada.