La Federació Junta Fallera de Sagunt va celebrar dissabte passat, 13 de maig, la festivitat de la Creu de Maig que va tindre lloc en l’església de Begonya de Port de Sagunt. Aquest esdeveniment va començar amb un passacarrer on els representants de les comissions falleres del Camp de Morvedre van acudir a arreplegar a les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Raquel Martín i Ana Isabel Dorado.

CruzMayoFJFS17_ 1 CruzMayoFJFS17_ 2 CruzMayoFJFS17_ 3 CruzMayoFJFS17_ 4 CruzMayoFJFS17_ 5 CruzMayoFJFS17_ 6

Posteriorment tota la comitiva fallera es desplaçaria desfilant fins a l’església de Begonya on es va oficiar una missa i es va procedir a la benedicció de l’estàtua floral de la Creu de Maig; aquest acte va finalitzar amb una novetat posat que, després de finalitzar la missa, les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt al costat de les seues respectives Corts d’Honor van oferir una dansà en la plaça de l’Alameda.

CruzMayoFJFS17_ 7 CruzMayoFJFS17_ 8 CruzMayoFJFS17_ 9

Finalment, les màximes representants de la festa josefina de la comarca, van acudir a la processó que, anualment, se celebra en el nucli històric saguntí en honor a la Verge dels Desemparats. D’aquesta manera, Raquel Martín, Ana Isabel Dorado, les Corts d’Honor i els representants de les comissions falleres, van participar en aquest acte que es va iniciar en la plaça Blasco Ibáñez de Sagunt i que va culminar en l’ermita situada en el carrer Major, on van depositar les seues flors davant la imatge de la patrona dels valencians.

CruzMayoFJFS17_ 10 CruzMayoFJFS17_ 11 CruzMayoFJFS17_ 12 CruzMayoFJFS17_ 13 CruzMayoFJFS17_ 14 CruzMayoFJFS17_ 15

CruzMayoFJFS17_ 16

FOTOS: PACO BONO