La falla Luis Cendoya de Port de Sagunt va inaugurar divendres passat, 2 de desembre, la seua setmana cultural amb una exposició dedicada al món dels pessebres. Les Falleres Majors d’aquesta comissió de Port de Sagunt, Patricia Romera i María Albalat, i els seus presidents, Juan Carlos Requena i Pablo Requena, van ser els encarregats de tallar la cinta inaugural davant la presència de les màximes representants de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Raquel Martín i Ana Isabel Dorado, que van estar acompanyades del vicepresident de relacions externes, Antonio Fresno, i el delegat de Cultura, Gaby Collado.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En la mostra preparada per aquesta comissió, tots els presents van poder veure diversos formats de pessebres amb els seus naixements o escenes típiques d’aquest tipus d’instal·lacions; d’aquesta manera, hi havia pessebres més antics i tradicionals, uns altres més moderns, alguns d’ells en miniatura i fins i tot alguns fets amb xocolatines, botelles d’aigua i de refresc. Però, sense cap dubte, el que més va cridar l’atenció va ser el pessebre valencià realitzat pels propis fallers d’aquesta comissió fa alguns anys.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Entre la resta d’activitats realitzades dins de la seua programació cultural cal destacar una visita guiada pel Teatre Romà i el Castell, entre altres llocs del casc històric saguntí, un taller de cuina per als més xicotets, cucanyes per a adults o l’enregistrament d’un lipdub en el seu casal faller amb una de les cançons més especials per a aquesta comissió com és “A quién le importa” d’Alaska, que han compartit a través de les xarxes socials, entre unes altres. Així mateix, també han dut a terme una recollida de joguets durant tota la seua setmana cultural, que seran donats, posteriorment, a Cáritas per als xiquets de les famílies més necessitades de la ciutat.

SemCultCendoya16_ 6

SemCultCendoya16_ 7

SemCultCendoya16_ 5