El passat dissabte, 27 de setembre, les falles del Camp de Morvedre varen viure un dels actes més importants de l’exercici faller com és l’exaltació de les Falleres Majors 2015, María Moliner Rodríguez i Ada Fraj López. L’event, al qual varen acudir membres de totes les comissions de la comarca vestits de valencians, va començar a la Plaça Cronista Chabret on es va iniciar una desfilada fins al Teatre Romà, lloc emblemàtic que anava a acollir, un any més, aquest acte.

Exaltació 2015

a (1)

a (2)

a (3)

Una gran quantitat de persones, entre membres de les falles del Camp de Morvedre, convidats i públic en general, varen omplir les grades del Teatre Romà per a conéixer a les noves representants de la Federació Junta Fallera de Sagunt. Les primeres a eixir a l’escenari varen ser les components de les Corts d’Honor que, emocionades, es varen presentar al públic faller morvedrí.

a (4)

a (5)

a (11)

a (6)

a (8)

Posteriorment va ser el torn d’Ada Fraj López que, acompanyada pel vicepresident primer, Vicente Martí, i l’alcalde de Faura, Toni Gaspar, va fer la seua entrada al teatre per a què el president de la corporació municipal de Faura l’imposara la banda acreditativa. Posteriorment va ser el torn de Maria Moliner Rodríguez que no va poder contenir l’emoció ni les llàgrimes al veure a tot el món en peu per a rebre-la al Teatre Romà, on va ser coronada per l’alcalde de Sagunt, Alfredo Castelló, com la màxima representant fallera de la comarca, baix l’atenta mirada del president de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Enrique Javier Docón.

a (7)

a (9)

a (12)

a (14)

a (13)

Després de la imposició de les bandes a sengles Corts d’Honor va prendre la paraula el mantenidor d’aquest acte José Ángel Ponsoda qui va realitzar un original discurs que va acabar posant a la gran majoria del públic en peu.

a (17)

a (16)

a (15)

Finalment es va procedir a la pleitesia de tots els convidats a aquest acte: cases regionals, entitats culturals de la localitat i comissions de la Federació Junta Fallera de Sagunt. A més a més, representants de 14 juntes locals varen acudir per a recolzar a Maria i Ada en aquest dia tan especial, entre les quals destaquen les d’Alzira, Dénia, Borriana, Gandia i Torrent. Per a concloure l’event varen pujar a l’escenari Na Violant d’Hongria, de les Festes de la Conquesta de Castelló, i dues Dames del Foc de la Federació de Fogueres d’Alacant, que varen precedir el cant dels Himnes de Sagunt i Regional que varen tancar aquest acte.

a (20)

a (19)

a (18)

FOTOS: PACO BONO