El passat 1 de desembre es van donar a conéixer els esbossos dels 60 monuments que ompliran els carrers del Camp de Morvedre el mes vinent de març. Per primera vegada, Federació Junta Fallera de Sagunt, va organitzar aquest acte per donar resposta a una necessitat: la de donar a conéixer els projectes que hi ha darrere de cadascun dels monuments, vertaders protagonistes de les nostres festes.

BocetosCartel20_2 BocetosCartel20_3

L’acte, celebrat a l’Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt, va estar conduït pels periodistes, Palmira Benajas i Antonio J. Fresno, i va comptar amb la presència de les Falleres Majors de Federació Junta Fallera de Sagunt, Sandra Ordiñaga i Aitana González, acompanyades pel President de Federació, Jaime Gil, el Vicepresident General, Paco Giménez i la regidora de Festes i Cultura Popular de l’Ajuntament de Sagunt, Asun Moll. A la cita van acudir els representants de les comissions que formen Federació així com nombrosos fallers.

BocetosCartel20_5 BocetosCartel20_7

Per donar a conéixer cadascun dels esbossos, es va projectar un vídeo recopilatori de cadascuna de les 7 seccions, seguit d’una explicació de cada esbós per part de la Presidència de cada comissió o, si escau, de l’artista faller que li donarà vida.

D’aquesta manera, des de Federació Junta Fallera de Sagunt, es va voler posar en relleu la gran feina que realitzen els artistes fallers convidant-los a participar en l’acte, aportant així, de primera mà, l’explicació del seu projecte, alguna cosa que va ser molt ben rebuda i valorada pel públic assistent.

BocetosCartel20_7 BocetosCartel20_8

Un a un, van ser descoberts tots els esbossos, secció a secció, es van revelar els treballs que estan cobrant vida en els tallers, amb diverses temàtiques recurrents per la seua actualitat, com són la igualtat, el medi ambient i, per descomptat, la crítica política i local.

BocetosCartel20_17BocetosCartel20_9 BocetosCartel20_11 BocetosCartel20_13 BocetosCartel20_15

Gràcies a l’explicació de cadascun d’ells, es va poder començar a descobrir el gran nivell que, un any més, tindran els monuments que es plantaran, així com el gran nombre de nous artistes que, per primera vegada, plantaran al Camp de Morvedre, atrets, sens dubte, pels interessants projectes que presenten les diferents comissions pertanyents a Federació Junta Fallera de Sagunt.

BocetosCartel20_21 BocetosCartel20_22 BocetosCartel20_25 BocetosCartel20_27 BocetosCartel20_28 BocetosCartel20_31

Com a colofó a l’acte, es va donar a conèixer la imatge oficial per a les Falles de Sagunt 2020, per mitjà del deslliurament del premi al Cartell Anunciador, obra de Raúl García. En paraules del mateix autor, es tracta d’una imatge “que reflecteix tot el que són les festes de les falles, recollit en la seua imatge principal, que és la d’una fallera”.

BocetosCartel20_33 BocetosCartel20_32

D’aquesta manera, es va posar fermall d’or a un nou acte dins del calendari faller que, des de l’organització, s’ha valorat de forma molt positiva, pel seu desenvolupament, pel seu significat i per la rebuda dins del món faller morvedri.