Skip links
Federació Junta Fallera de Sagunt 2025

Canvi d’última hora de l’exaltació de les Falleres Majors de FJFS

L'acte es traspassa a este diumenge, 22 de setembre, en el Teatre Romà de Sagunt davant les previsions meteorològiques i després de la decisió de taula de presidents i presidentes

Canvi d’última hora sobre la celebració de l’Exaltació de les Falleres Majors i Corts d’Honor de Federació Junta Fallera de Sagunt (FJFS). Després de la decisió de la taula de  presidents i presidentes, prèvia consulta, i donada l’última informació sobre la previsió meteorològica, oferida per AEMET per a este dissabte a Sagunt, s’ha acordat traslladar este acte a demà, diumenge 22 de setembre, a les 18.00 h en el Teatre Romà de Sagunt.

L’exaltació és l’acte per excel·lència per a les Falles de Morvedre. És el dia més important i esperat per a les màximes representants, amb el qual porten somiant des que comencen el seu regnat, ja que reben les seues anhelades bandes en un escenari immillorable i emblemàtic.

Un acte que genera gran expectació entre els fallers de la comarca, ja que es revela un dels secrets millors guardats, el color dels vestits de les Falleres Majors de FJFS, Julia Palanca i Teresa Aparicio. A més, les Corts d’Honor estrenen els seus vestits oficials, que per a esta ocasió ha tornat a confeccionar Segles Indumentària Valenciana el de les xicotetes, mentre que Nines de Cotó el de les majors.

Mantenidora

D’altra banda, un dels moments més emotius i esperats arribarà amb la mantenidora. Enguany, l’encarregada de retre homenatge a les màximes representant serà Clara Castelló i Lli, una consagrada periodista de la comunicació de la Comunitat Valenciana. “Estic molt emocionada amb l’oferiment de FJFS de ser la mantenidora de les Falleres Majors el dia de la seua Exaltació, un dels actes més emblemàtic de les Falles del Camp de Morvedre. Accepte la proposta amb moltíssima il·lusió i responsabilitat, i espere estar a l’altura del que l’acte representa per a la comunitat fallera d’esta comarca i de la ciutat de Sagunt”, declarava Castelló.

Després de les imposicions de bandes i les paraules de la mantenidora es donarà pas a la desfilada de cistelles. De seguit tindrà lloc les salutacions per part de les autoritats, les Falleres Majors de FJFS 2024, Carla Boix i Núria Bueno; convidats d’altres juntes locals; associacions i federacions del Camp de Morvedre i els representants de les comissions de la Federació. Com de costum, l’entonació de l’himne de Sagunt seguit del de la Comunitat Valenciana culminaren l’acte.