Skip links
Julia i Teresa són exaltades com a Falleres Majors de FJFS 2025.

Julia i Teresa són exaltades com a Falleres Majorsde FJFS 2025

Ambdues van rebre la banda que les acredita com les màximes representants del Camp de Morvedre i van revelar el secret millor guardat, el color dels seus vestits

Federació Junta Fallera de Sagunt (FJFS) celebra l’exaltació de les Falleres Majors i Corts d’Honor 2025. Julia Palanca i Teresa Aparicio al costat de les seues respectives corts van rebre la banda que els acredita com les màximes representants de les Falles del Camp de Morvedre, durant la vesprada del diumenge, en el Teatre Romà de Sagunt.

El dia més esperat per a les catorze per fi va arribar, després d’haver d’ajornar-lo per les previsions meteorològiques i sota consulta de la taula de presidents i presidentes de les trenta comissions durant el matí del dissabte. Malgrat això, tant Julia i Teresa com les Corts d’Honor van gaudir d’una vesprada plena d’emocions al costat dels seus sers estimats, les seues respectives comissions i tots els fallers que van voler acompanyar-les en un dia tan especial.

La Fallera Major, Teresa Aparicio, assenyala que “el dia d’ahir va ser espectacular de principi a fi. Sentir la calor i la estima de la gent va ser indescriptible. Eixir al carrer i veure a les Corts d’Honor tan emocionades com nosaltres és mostra de la gran complicitat que tenim i l’amistat que ha sorgit entre nosaltres”.

Van ser tants els moments especials que va viure Teresa que no es pot quedar amb un només. “Els moments previs a l’acte amb les persones de federació, la confiança que em transmetien Hugo i Darío quan el meu cor anava a 1000 just abans de nomenar-me, eixir i veure el teatre ple de tantes cares conegudes i amigues, pujar a eixe escenari com a Fallera Major, imposar les bandes a cadascuna de les components de la meua cort, la meua sorpresa quan vaig veure a la meua neboda vindre cap a mi amb un coixí a les mans i els ulls emocionats, la gran mantenidora que vam tindre, les visites, els obsequis, cada mirada, cada paraula, cada detall van fer que eixe dia no el vaja a oblidar mai”, indica la Fallera Major.

Julia i Teresa són exaltades com a Falleres Majors de FJFS 2025.

Per part seua, la Fallera Major Infantil afirma que “des que vaig eixir de casa dels meus iaios ho vaig viure amb immens sentiment, eixir a la porta, veure’m envoltada de la meua cort en primer pla, la meua família, els meus fallers mariners, moltíssimes persones amigues i del món de les falles al costat de la música que ens acompanyava, tot això em van traure les primeres llàgrimes tan sols en baixar el primer escaló”.

Julia té clar que si haguera de quedar-se amb un sol moment és “quan va sonar el meu nom i em van dedicar unes xicotetes paraules que em caracteritzaven a la perfecció. En escoltar per segona vegada el meu nom al complet, començar a caminar, girar per eixe camí i veure’m a tot el públic dempeus del nostre immens Teatre Romà vaig tornar a plorar de felicitat. Eixe moment no se m’oblidarà en la vida i en recordar-lo o explicar-lo no puc evitar que em brillen els ulls de pura emoció”. A més, la xicoteta afegeix que “un altre instant que es queda en el meu cor va ser el moment en el qual vaig veure per primera vegada a la meua cort amb els seus vestits oficials, acabats d’estrenar, anaven totes boniquíssimes!”

El secret millor guardat

D’altra banda, durant este dia es va revelar un dels secrets millors guardats, el color dels vestits d’ambdues. Durant els dies previs a esta gran cita és la travessa més repetida, ja que endevinar el color del fons que les Falleres Majors trien és tot un repte per als fanàtics de la indumentària.

Així doncs, Teresa va triar el color negre per a esta ocasió, en el Lampazo ‘Alcázar’ de Companyia Valenciana de la Seda. Este vestit el va complementar amb manteletes de ‘Hijas de Carmen Esteve’; pintes de Daniel Bada; cancan i roba interior de ‘Margarita Vercher’; sabates de ‘Calçats de Fallera Salva’ i un adreç compost per diversos orfebres: la joia de ‘Art Antic’, les arracades de la joieria ‘La Perla de Manacor’ i la resta de les peces de l’adreç de Daniel Bada. La companyia ‘L’U i Dos Indumentaria Valenciana’ va ser l’encarregada de confeccionar este vestit.

Julia va apostar per un gris imperial en l’estret de seda natural ‘Sant Alfredo’ de ‘Vives i Mari’. Ho va acompanyar amb manteletes de ‘Hijas de Carmen Esteve’; punta brodada a mà de ‘Santos Tèxtil’; calcetins de ‘Santa Catalina’; cancan i roba interior de ‘Margarita Vercher’; sabates de ‘Calzados de Fallera Salva’; pintes de ‘Més que pintes’ i l’adreç de ‘Art Antic’, peça que va portar la seua mare quan va ser FMI en 1992 de la seua falla, la falla La Marina. El cosit d’este vestit va recaure en mans de ‘Kathy Soto Indumentaria’.