Divendres, 29 d’Abril de 2016. Una any més, i ja van 13 des de va començar a celebrar-se en 2003, la A. C. Falla la Marina ha organitzat el seu tradicional Torrà. Junt amb la comissió han assistit empreses portuàries, associacions, Remei Torrent regidora de l’Ajuntament de Sagunt, Beatriz Alos i Maria Villar falleres majors de Federació Junta Fallera de Sagunt i el recent extrenado president de la mateixa Rafael Burgos junt amb alguns de la seua executiva.

TorraMarina16_1

Com en anys anteriors, a les 14:00h dels assistents ha pogut disfrutar d’un esmorzar a base carn a la brasa en l’entorn de la Plaça de la Marina en el nucli de Port Sagunt, ubicació on la Comissió planta els seus monuments fallers i on també es troba el Casal (local social) de l’associació cultural.

TorraMarina16_2

Com ve sent costum, la A. C. Falla la Marina ha volgut distingir a les entitats col•laboradores amb un obsequi i emplaçant a tots els assistents per a l’any que ve.
Alberto Cebrián, president de la A. C. Falla la Marina, declara: “Un any més, A. C. Falla la Marina torna a acostar la nostra comissió i la nostra festa a un col•lectiu com ho és el portuari, a les empreses i als seus empleats. El port marítim sempre ha sigut un element fonamental del nostre entorn i més en el barri de la Marina. No en va, nombrosos membres de la nostra comissió treballen en diferents empreses del recinte portuari. La nostra iniciativa suposa un acte d’agraïment per la col•laboració que sempre ens presten i un merescut acte de bo veïnat amb ellos”.

La A. C. Falla la Marina és una de les falles deganes del Camp de Morvedre i pertany a Federació Junta Fallera de Sagunt (FJFS) . En Falles 2016 el seu monument principal va concórrer en secció especial obtenint el segon premi. El monument infantil va concórrer en secció especial infantil, alçant-se amb el quart premi. En la mateixa línia de busca de l’excel•lència dins del col•lectiu faller, A. C. Falla la Marina ha volgut desenrotllar el seu projecte de Llibret en una marcada línia de foment cultural i de l’ús de la llengua valenciana, havent sigut guardonada per la Conselleria d’Educaciò, Investigaciò, Ciència i Esport amb el vintigesimo segon lloc per promoció de l’ús del valencià en els llibret de falla.