Davall el lema “Fem llibret, som cultura” celebraran una gala al Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt

Vuit falles del Camp de Morvedre s’han unit per a donar a conéixer els seus llibrets en un acte conjunt sense precedents. Davall el lema “Fem llibret, som cultura”, les associacions culturals Falla La Palmera, Falla El Mocador, Falla Els Vents, Falla Doctor Palos, Falla La Marina, Falla Plaça Rodrigo, Falla Eduardo Merello i Falla La Vila presentaran els seus llibrets en una gala que tindrà lloc el pròxim 21 de febrer, al Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt, a les 19.30 hores.

LlibretsConjunto19_1

L’objectiu d’aquestes comissions és mostrar i compartir amb la ciutadania el treball desenvolupat en matèria de llibrets durant aquest exercici faller, amb els quals participaran en distints premis i certàmens, com el que convoca la Generalitat Valenciana per a l’ús i promoció del Valencià, el premi al millor llibret de Sagunt o Les Lletres Falleres, entre altres. A més, a través d’aquesta iniciativa tractaran de visibilitzar la seua aposta per la cultura en tot el territori valencià.

Durant els últims anys, l’agenda fallera de febrer s’havia saturat d’actes, atés que en aquest mes es donaven nombroses cites de presentacions de llibrets. Per això, les vuit comissions falleres involucrades en aquest esdeveniment van decidir unir esforços i reduir el nombre d’actes en què el llibret és el protagonista.

L’esdeveniment, que serà conduït per Kalebarraka, s’iniciarà amb una mostra de llibrets en què els assistents hi tindran accés per a mirar-los, tocar-los i consultar-los, després de la qual arrancarà una gala-espectacle plena d’humor.

A aquesta cita amb la cultura es preveu l’assistència del director general de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana, Rubén Trenzano; del diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, i de l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, a més de les falleres majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Paula Marró Pérez i Inés Miret Herrero, i diverses