Durant el transcurs de la reunió de presidents, celebrada el 15 de maig en el Museu Faller, es va tancar el termini de presentació de candidatures per ostentar el càrrec de Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt per a l’exercici 2018-2019, l’elecció del qual es durà a terme dissabte que ve 26 de maig.

Enguany s’han presentat tres candidates per ostentar el càrrec de Fallera Major, dues de la comissió de la falla Luis Cendoya de Port de Sagunt: Teresa Aparicio i Matallín, que ja va ser candidata l’exercici passat i Herminia Martínez i Verdugo, que va ostentar el càrrec de Fallera Major de la seua falla enguany i la que fóra Fallera Major del passat exercici de la falla La Victòria també en el nucli del Port, Paula Marrón i Pérez.

CandidatasFFMM18-19_1 CandidatasFFMM18-19_6 CandidatasFFMM18-19_22

També són tres les candidates a Fallera Major Infantil de Federació Junta Fallera de Sagunt: Inés Miret i Herrero, Fallera Major Infantil 2018 de la Falla Plaça Rodrigo de Port de Sagunt, Irene Mundi i Martín, Fallera Major Infantil 2018 de la Falla La Palmereta també del Port i Manuela Martínez i Rosado, que també va ser Fallera Major Infantil de la falla Nou Montiber de Sagunt els anys 2013 i 2018.

CandidatasFFMM18-19_5 CandidatasFFMM18-19_4 CandidatasFFMM18-19_3

En aquesta ocasió, i tal com indica el reglament faller en ser més de dos les candidates per a cadascun dels càrrecs, es dóna la circumstància que seran dues els jurats que hauran de decidir qui seran les pròximes Falleres Majors de Federació Junta Fallera de Sagunt.

Cal recordar que l’acte d’elecció donarà començament, a les 11:30 hores, en el col·legi de Begoña de Port de Sagunt on es donaran a conèixer públicament les sis candidates per a, posteriorment, participar en un dinar juntament amb els membres dels dos jurats. Per la vesprada serà el torn de les entrevistes personals i, sobre les 19 hores, l’Alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, realitzarà la trucada des del saló de plens del consistori saguntí, a les triades per a representar a les falles de la comarca.