Raquel Martín i Genovés i Ana Isabel Dorado i Capsí van viure dissabte passat, 17 de setembre, un dels moments més importants de tot el seu regnat: la seua Exaltació com les noves Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt per a l’exercici 2016-2017. Un Teatre Romà ple de fallers de les diverses comissions, autoritats, entitats culturals, cases regionals i juntes locals convidades va ser el marc perfecte per a un dia que difícilment oblidaran durant la resta de les seues vides.

Exaltacion16_1

Exaltacion16_2

Exaltacion16_3

Exaltacion16_4

Exaltacion16_6

Exaltacion16_5

Exaltacion16_9

La jornada va començar amb un pasacarrer que les noves representants de la festa josefina, al costat de la resta de comissions falleres, van dur a terme des de la plaça Cronista Chabret fins al propi Teatre Romà, on va començar aquest important acte amb la pujada dels estendards de totes les comissions que formen part de la Federació Junta Fallera de Sagunt així com les banderes de la Targa Cecina, de la pròpia entitat fallera, i de la ciutat de Sagunt, per a finalitzar amb la Reial Senyera portada pel tresorer, Vicente Mateo.

Exaltacion16_10

Exaltacion16_11

Exaltacion16_12

Exaltacion16_13

Exaltacion16_14

Exaltacion16_15

Exaltacion16_16

Exaltacion16_17

Exaltacion16_18

Exaltacion16_19

Exaltacion16_20

Exaltacion16_22

Després d’aquest moment, va anar el torn de les integrants de les Corts d’Honor les qui van ser fent la seua aparició en el Teatre Romà. Posteriorment, Ana Isabel Dorada i Capsí va fer el recorregut fins a l’escenari acompanyada per l’Alcalde de Faura i vicepresident de la Diputació de València, Toni Gaspar, i el vicepresident d’assumptes generals de la Federació Junta Fallera de Sagunt, el primer dels quins li va imposar la banda que la anomenava oficialment com a Fallera Major Infantil. El mateix va succeir amb la seua companya adulta qui, acompanyada per l’Alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, i el president de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Rafael Burgos, no va poder ocultar la seua emoció en ser exaltada ja com la màxima representant de la festa josefina.

Exaltacion16_21

Exaltacion16_23

Exaltacion16_24

Exaltacion16_25

Exaltacion16_26

Exaltacion16_27

La primera de les tasques que Ana Isabel i Raquel van haver de dur a terme va ser la imposició de les bandes a les seues Corts d’Honor. En finalitzar aquest moment, va anar el torn de la mantenidora de l’acte, la Fallera Major de València 2015, Estefanía López i Montesinos, qui va tenir a tot el públic atent amb les afectuoses paraules que els va dedicar a les màximes representants de la Federació Junta Fallera de Sagunt els qui, embriagades per l’emoció, tampoc van poder ocultar unes llàgrimes de felicitat pel dia que estaven vivint.

Exaltacion16_28

Exaltacion16_29

Exaltacion16_30

Exaltacion16_31

Exaltacion16_32

Exaltacion16_33

Exaltacion16_34

Posteriorment, una vegada acabada la part més protocol·lària d’aquest esdeveniment, es va dur a terme l’acte d’homenatge, on els representants de diverses associacions de la localitat i cases regionals com de les juntes locals convidades, Alzira, Borriana, Dénia, Gandia, Torrent i Xàtiva, les festes de Sogorb i les Falleres Majors i presidents de les 30 comissions que formen part de la Federació Junta Fallera de Sagunt van pujar a l’escenari per donar-los l’enhorabona a Raquel i Ana Isabel. Per a finalitzar l’acte, van realitzar l’homenatge Na Violant d’Hongria 2017 de la festa dels Cavallers de la Conquesta de Castelló, Marina Redó, les reines de les festes de la Magdalena de Castelló 2017, Estefanía Climent i Berta Muntanyés, i les Falleres Majors de València 2016, Alicia Moreno i Sofia Soler, les qui van acompanyar a Raquel Martín i Ana Isabel Dorado en l’escenari per a posar el fermall d’or de la nit entonant els Himnes de Sagunt i l’Himne Regional, moment que va comptar amb l’actuació del tenor David Montolío.