Quatre comissions falleres del Camp de Morvedre van participar diumenge passat, 21 de gener, en una nova edició del Concurs de Teatre en valencià que organitza, anualment, la delegació de Cultura de la Federació Junta Fallera de Sagunt i que es va dur a terme en la Casa Municipal de la Cultura de Port de Sagunt. Aquest acte va estar presidit per les Falleres Majors, Mar Gimeno i López i Andrea Escribà i Fernández.

Teatre18_3   Teatre18_10

Enguany, a més, es va estrenar horari, dos de les comissions es van pujar a l’escenari al matí mentre que les altres dos restants ho van fer a la vesprada. D’aquesta manera, la falla Plaça Rodrigo, que es va estrenar en aquest certamen, va ser la primera a trencar el gel amb la posada en escena de l’obra “Efectes Secundaris” de Obdúlia Seres i Roselló mentre que la comissió de Gilet va escenificar l’obra de Paco Barchino titulada “Una bala Perduda”.

Teatre18_6 Teatre18_9

Ja a la vesprada, El Palleter va posar en escena una obra de teatre inèdita, escrita per la seua fallera Cristina Vila titulada ”No te gràcia la cosa”. Finalment, va ser la falla El Tabalet de Sagunt l’encarregada de posar punt final a aquesta nova edició del concurs de teatre en valencià amb l’obra “Amics o coneguts”, també una peça teatral inèdita creada per aquest grup de teatre saguntí.

Teatre18_5 Teatre18_4

Aquestes comissions seran les que lluitaran per aconseguir els premis al millor actor, millor actriu i millor muntatge/escenografia, guardons que no es donaran a conèixer fins al 25 de febrer, data en la qual es celebrarà l’acte de clausura de les activitats culturals i esportives de la Federació Junta Fallera de Sagunt.

Teatre18_1