La A. C. Falla La Marina del Port Sagunt ha convocat la primera edició del premi que portarà el nom d’esta comissió, amb el que es pretén reconéixer al millor article sobre consciència ecològica publicada en un llibret. Este premi, que està obert a comissions de tota la Comunitat Valenciana, està dotat de 300 euros que es repartiran, en parts iguals, entre l’autor del text i la falla que ho publique.

El Premi la Marina està destinat a premiar a les comissions falleres que posen el seu òbol per a promoure i transmetre l’emergència i la necessitat social de treballar tots a una per a l’atenció del planeta i el Medi Ambient, així com l’esforç d’utilitzar per a això el llibret de falla com a vehicle de comunicació, fent ús, a més, del valencià.

Cartel premi La Marina 2020

Es podran presentar a este guardó aquells articles que siguen publicats en un llibret en este 2020, que siguen inèdits, i que tracten qualsevol tema relacionat amb el canvi climàtic o l’atenció del planeta. Els textos deuran enviar-se abans de les 23:59 hores del 14 de febrer al mail llibretfallalamarina@gmail.com posant com a assumpte d’este correu Premi la Marina.

El jurat estarà format per cinc persones relacionades amb l’àmbit de l’ecologia i de l’atenció del territori, que seran assignades per la falla, un membre de la Marina actuarà com a secretari del jurat però sense vot. Dos dies abans de la presentació del llibret de la Marina, es donaran a conéixer els cinc finalistes que optaran a este premi, la fallada del jurat es donarà a conéixer en un acte que organitzarà esta falla del Port Sagunt.