Paula Marrón i Pérez i la xiqueta Inés Miret i Herrero van ser les triades dissabte passat, 26 de maig, com les noves Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt per a l’exercici 2018-2019. Les que es convertiran al setembre en les màximes representants de la festa josefina del Camp de Morvedre, van compartir aquesta jornada amb altres quatre candidates, Teresa Aparicio i Matallín i Herminia Martínez i Verdugo de la falla Luis Cendoya de Port de Sagunt en la categoria adulta i Manuela Martínez i Rosado de la falla Nou Montiber i Irene Mundi i Martín de la falla La Palmereta en la categoria infantil.

EleccionFFMM19_1

EleccionFFMM19_2

Inés Miret i Herrero té onze anys, estudia 5º de primària en el col·legi María Inmaculada de Port de Sagunt, pertany a la falla Plaça Rodrigo, d’on va ser Fallera Major Infantil el passat exercici 2018.

EleccionFFMM19_10 EleccionFFMM19_6 EleccionFFMM19_7

Paula Marrón i Pérez té 24 anys, és graduada en relacions laborals i pertany a la comissió de la falla La Victòria, on també va ser Fallera Major l’any 2018.

EleccionFFMM19_9 EleccionFFMM19_5 EleccionFFMM19_4

Enguany va ser un abarrotat Teatre de Begoña de Port Sagunt el que va acollir l’acte de presentació de les sis candidates davant els dos jurats, i el nombrós que públic que va desbordar el saló per a conèixer d’a prop a les sis candidates que s’havien presentat per ostentar aquests càrrecs.

EleccionFFMM19_3

El jurat de la Fallera Major Infantil, va estar format per Beatriz Ramos i Juan, delegada de mitjans de comunicació i protocol de JCF en diverses ocasions, Julián Carabantes i Javaloyes, col·laborador en diversos mitjans de comunicació i organitzador d’esdeveniments fallers, Joaquín Esteve i Ponce, membre de JCF de València, María Dolores Mateo i Tortajada, fallera de la falla Sant Francesc i 40 exercicis seguits de fallera, i José María Gil i Alcamí, primer tinent d’alcalde i regidor de manteniment i contractació de l’Ajuntament de Sagunt.

Mentre el jurat de la Fallera Major ho componien José Manuel Soriano i Soldado, 5 anys en JCF i 3 d’ells com a secretari de protocol, Carmen López i Marmol, col·laboradora de mitjans de comunicació en diversos espais fallers, Jesús González i Sarrión, president de la Junta Local Fallera de Xativa, María del Carmen Soto i Ramos, fallera de la Falla la Marina i 38 exercicis de fallera i Remei Torrent i Ortizá, regidora de festes i cultura popular de l’Ajuntament de Sagunt.

EleccionFFMM19_8

Després de l’acte públic, les candidates i tots dos jurats van acudir a un restaurant de la ciutat a dinar i, posteriorment es va realitzar l’entrevista personal amb cadascuna d’elles. La jornada va tindre el seu moment més emocionant i esperat en el saló de plens de l’Ajuntament de Sagunt amb la telefonada de l’Alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, a les candidates triades per a representar a la festa josefina del Camp de Morvedre, acte que va estar presidit per les actuals Falleres Majors, Mar Gimeno i Andrea Escribà.

EleccionFFMM19_11

Posteriorment tota la comitiva fallera va acudir al domicili de la xiqueta Inés Miret que va rebre les primeres felicitacions de tot el col·lectiu de la festa josefina de la comarca, de la mateixa manera que es va fer amb Paula Marrón en el seu propi domicili.

EleccionFFMM19_12

EleccionFFMM19_14

EleccionFFMM19_15 EleccionFFMM19_16