L’Associació Cultural Falla Eduardo Merello repassarà el proper diumenge els seus primers 40 anys de vida i ho farà en un acte públic, que se celebrarà a les 11 hores al Teatre de Begonya. L’esdeveniment, que és la cloenda de la XXXV Setmana Cultural, recordarà a totes les falleres majors i presidents que ha tingut esta comissió fallera del Port de Sagunt, fundada en l’any 1979 i que començà a plantar en l’avinguda d’Eduardo Merello, actualment del Camp de Morvedre en l’any 1980.

L’acte comptarà amb una cloenda especial, perquè la banda simfònica de la Unión Musical Porteña actuarà per a interpretar el pas-doble de la falla, el pas-doble dedicat a Manuel Cosín -president i fundador d’esta comissió- i la peça titulada “Los currantes”, dedicada a la gent treballadora d’esta falla i que s’estrenarà en l’acte. Totes les composicions musicals són obra del desaparegut músic, compositor i director José Sanchis Cuartero, qui tenia un lligam d’amistat molt especial amb esta falla.

També, i com a nota destacada, en l’esdeveniment es procedirà a nomenar President d’Honor a títol pòstum a Manuel Cosín, la persona que fundà junt a un grup de fallers i presidí la comissió durant 20 anys.

La celebració al Teatre de Begonya d’este diumenge tanca la setmana cultural de Merello, que enguany celebra la seua 35a edició i que és la setmana cultural degana de totes les falles del Camp de Morvedre. Estos dies, el casal situat al carrer Palància, número 46 del Port de Sagunt està obert amb una exposició molt especial que recull cartells, fotografies, disfresses, llibrets i tota classe de documentació gràfica relacionada amb els 40 anys de vida de la Falla Eduardo Merello.

MerelloSemCultural18_01

MerelloSemCultural18_02

MerelloSemCultural18_03

La 35a setmana cultural començà diumenge passat amb una exitosa inauguració, en la que el Grup de Balls Tradicionals Valencians de la falla oferí amb la música en directe de la dolçaina i tabalet un espectacle de balls de plaça, en els que s’interpretaren balls antics, com el Taritaità de Cabanes i el Ball de Plaça de Canet d’En Berenguer, per a concloure l’actuació amb la Jota d’Alfarp, que l’obriren les Falleres Majors i Presidents de Merello d’enguany.