L’Associació Cultural Falla Eduardo Merello ha començat l’exercici faller amb l’obertura d’un nou cicle. En primer lloc, l’entitat ha triat a Francisco Bonaque com a president per als dos pròxims anys i, a més, s’ha apostat per un canvi de rumb en els monuments fallers.

D’esta manera, Merello ha finalitzat la seua trajectòria amb el taller de la Safor de Palacio i Serra, artistes als quals la comissió ha agraït la seua dedicació i esforç amb els quatre monuments plantats en els últims anys. De la mateixa manera, també s’ha tancat l’etapa en la falla infantil amb l’artista local Dani Barea, a qui des de la comissió també han volgut agrair el seu treball.

El nou president de Merello ha signat per al monument gran amb el jove artista valencià Luis Espinosa, que entre altres monuments, planta en la secció 1a A de València. En paraules Bonaque, “tant Luis com nosaltres estem molt il·lusionats en el projecte de 2023, ja que és un artista que s’està guanyant bastant fama i prestigi i des del grup encarregat de monuments de la nostra falla s’ha treballat intensament per a poder arribar a un acord amb ell, atés que considerem que és un artista capaç d’aconseguir grans èxits per a la nostra comissió”.

En el monument infantil, l’artista encarregat serà David Ojeda, qui ja ha plantat en la secció especial d’infantils de Sagunt i va aconseguir el ninot indultat infantil de 2022. Per al president de Merello, “David Ojeda també és un artista potent, jove, que està guanyant molts premis per la seua visió innovadora, per la seua serietat i professionalitat i és tot un honor poder comptar amb ell per al nostre monument infantil”.

La Falla Eduardo Merello ja ha començat de ple el seu exercici faller de 2023, no només per tancar els artistes dels monuments, sinó també perquè en l’última reunió general es van nomenar els càrrecs que representaran a la comissió. Francisco Bonaque Valderas estarà acompanyat per la seua filla Patricia Bonaque López, com a Fallera Major, mentre que seguirà en el càrrec de President Infantil Héctor Mateo Sanz, qui estarà acompanyat per Aitana del Río Pastor com a Fallera Major Infantil.

El primer acte de l’exercici 2023 serà el proper diumenge 15 de maig, data en la qual esta comissió té previst celebrar la festivitat de la Creu de Maig i de la Mare de Déu dels Desemparats amb una jornada lúdica, en la qual s’inclourà la celebració de la benedicció de la Creu, una ofrena floral a la patrona valenciana i una actuació del grup de danses valencianes de la falla.

MerelloNuevosArtistas22_2 MerelloNuevosArtistas22_1