Dissabte que ve, 29 de juny, la Federació Junta Fallera de Sagunt celebrarà l’acte d’elecció de les seues Falleres Majors per al nou exercici 2019-2020 en una jornada que s’iniciarà en el Saló d’Actes del Col·legi de Begoña al Port de Sagunt, moment en el qual es presentarà a les candidates a ostentar aquests càrrecs, tant major com a infantil. Es tracta d’un acte obert a tota la ciutadania que vulga acudir al mateix.

Posteriorment, jurat i candidates compartiran esmorzar, després del qual realitzaran unes entrevistes personals. L’esdeveniment finalitzarà per la vesprada, quan està prevista la telefonada de l’Alcalde de Sagunt, Darío Moreno i Lerga, des del saló de plens del consistori saguntí, a les dues triades per a ser les noves representants de la festa josefina del Camp de Morvedre.

En aquesta ocasió, segons estableix l’actual reglament faller, seran dos els jurats encarregats a valorar a les candidates i estarà integrat cadascun d’ells per cinc persones, sent els membres dels mateixos:

Per a Fallera Major:


Representant de l’Ajuntament de Sagunt:

Roberto Rovira i Puente - Regidor

Persona rellevant en la història de les Falles de FJFS:


Fernando Gregorio i González pertany a l’A. de C. Falla El Palleter des de l’any 1977 i és posseïdor del Masclet d’Alta Distinció al Mèrit Faller concedida en 2018, màxima distinció que atorga FJFS. Va ser President l’any 1990 i ha pertangut a l’Executiva en quasi tota la seua trajectòria. Ha format una família fallera molt vinculada i destacada en la seua comissió, activa i treballadora en múltiples activitats que realitzen durant tot l’any.

Representant dels mitjans de comunicació:


Olga Roger és periodista, nascuda a València en el barri del Cabanyal. Ha pertangut durant 20 anys a la Falla Vidal de Cañelles – Sánchez Coello de València. Va començar la seua marxa professional en la TV local de Canet d’en Berenguer per a després passar a la secció d’Informatius d’Onda Cero Sagunt. Més tard es va dedicar a la premsa escrita i durant 8 anys va ser redactora del periòdic La Gaceta del Camp de Morvedre, tasca que va compaginar realitzant col·laboracions durant un temps en el diari Les Províncies. Des de 2014 treballa com a redactora i comercial en El Periódico de Aquí a les comarques Camp de Morvedre i Camp de Túria.


Representant de Junta Local:

Lluïsa Monferrer i Aguilella va cursar estudis en Dret. Des de 2015 és regidor de l’Ajuntament de Borriana i Presidenta de la Junta Local Fallera de la mateixa localitat. Va ser Fallera Major de la Falla Plaça Chicharro en 2007 i actualment pertany a la Falla Quarts de Calatrava. Ha sigut Cort d’Honor de la Reina Fallera de Borriana en 2008.

Persona experta en protocol:

Lucía Andrés i Zarapico va realitzar estudis de Turisme i està especialitzada en gestió d’esdeveniments i protocol. Ha treballat com a coordinadora d’hostesses i hostessa per a Fira València i Palau de Congressos i actualment treballa en el Centre Tecnològic AINIA dedicat a la investigació de mercats i innovació. 

Fallera Major Infantil de València 1996, FMI 1995 i FM 2006 de la Falla Regne de València – Duc de Calàbria. Component de la directiva de la seua comissió des dels 16 anys en les delegacions d’infantils, secretària i protocol. Molt activa en les activitats culturals i component del quadre artístic de la seua comissió, Calàbria Teatre. Durant 4 anys va assumir la direcció del grup de teatre infantil en les seues participacions en els concursos de teatre i presentacions organitzats per JCF. Des de fa 4 anys dirigeix el grup adult en diferents categories. Ha obtingut nombrosos premis reconeguts i nominacions en Teatre Faller i Presentacions, tant infantil com adult. Des de 2017 és component de la companyia de Teatre Estable Faller de JCF. Ha sigut jurat de la Cort d’Honor i FMIV de 2005 i de les Falleres Majors de Torrent 2009, a més de jurat de diversos sectors fallers de València.

Per a Fallera Major Infantil:


Representant de l’Ajuntament de Sagunt:


Mª Asunción Moll i Castelló –Regidora


Persona rellevant en la història de les Falles de FJFS:


José Constancio i Cayuela pertany a l’A. de C. Falla La Palmereta des de l’any 1980 i és posseïdor del Masclet d’Or i Diamants amb Fulles de Platí des de 2016. Ha sigut President de la seua comissió en els anys 1990-1991-2008-2009-2012 i membre de l’Executiva en la majoria dels seus anys en actiu. De família fallera de 3 generacions, és un home molt compromés amb la seua comissió, donant suport tant activitats culturals com esportives en les quals la seua falla està molt implicada.

Representant dels mitjans de comunicació:


Isaac Hernández i Oliver és periodista. Des de 1994 forma part de l’equip de col·laboradors d’Onda Cero Sagunt. Gran part de la seua carrera professional ha sigut cobrint actes culturals de la comarca del Camp de Morvedre. Malgrat tindre fama de ser molt crític amb les falles, la veritat és que no solament ha sigut faller sinó que és fill de Fallera Major, va ser col·laborador de Llibret de la Falla El Mocador en 2013 i és un habitual dels jurats de Crítica Local que cada any avaluen les nostres falles.

Representant de Junta Local:

Verónica Ibáñez i Serra és Llicenciada i professora de Física i Química en l’Institut d’Ensenyament Secundari Agranes i Ones de Badalona. En 2006 va ser Fallera Fallera Major de la Falla Bº de la Vila de Borriana i actualment pertany a la Falla Bº Quarts de Calatrava. Pertany a la Junta Local Fallera de Borriana des de l’any 2016 on ha exercit tasques com a delegada de Cort Infantil de la Reina Fallera, delegada d’Indumentària, organització i protocol. També ha tingut l’honor d’ostentar els càrrecs de Cort d’Honor de la Reina Fallera Infantil de Borriana en 2001, de la Reina Fallera en 2007 i Dama de la Ciutat de la Reina Fallera en 2008.

Persona experta en protocol:

Fernando Molina és enginyer en Nàutica i Transport Marítim (Capità de la marina mercant) i actualment exerceix com a oficial. 

És faller des que va nàixer de la comissió Gloria Felicitat Tremolar i posseïdor del Bunyol d’Or amb Fulles de Llorer. Dels 36 anys que porta en actiu, ha sigut directiu 13. Des de fa 9 anys és delegat del sector Poblats al Sud i Directiu de l’Agrupació del mateix nom. És membre de Junta Central Fallera des de fa 12 anys pertanyent a la delegació d’Esports durant 8 anys i a la d’Incidències, Àrea de Privacitat i Protecció de Dades des de fa 4 anys. És acompanyant de les Corts d’Honor de València des de l’exercici 2009. L’any passat va ser jurat de la Cort d’Honor i de la Fallera Major de València 2019.