Dissabte que ve, 27 de maig, la Federació Junta Fallera de Sagunt celebrarà l’acte d’elecció de les seues Falleres Majors per al nou exercici 2017-2018 en una jornada que s’iniciarà en el Centre Cívic de Port de Sagunt, a les 12 hores, moment en el qual es presentarà a les candidates a ostentar aquests càrrecs, tant major com a infantil. Es tracta d’un acte obert a tota la ciutadania que vulga acudir al mateix.

Posteriorment, jurat i candidates aniran a dinar a un conegut restaurant del Camp de Morvedre, després del qual realitzaran unes entrevistes personals. L’esdeveniment finalitzarà, sobre les 19 hores, quan està prevista la trucada de l’alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, des del saló de plens del consistori saguntí, a les dues triades per a ser les noves representants de la festa josefina del Camp de Morvedre.

En aquesta ocasió, el jurat encarregat a valorar a les candidates estarà integrat per:

José María Chiquillo i Barber, membre del Lo Rat Penat, coordinador d’Espanya en el Programa UNESCO RUTA DE LA SEDA des d’abril de 2015, president internacional de la xarxa UNESCO RUTA DE LA SEDA des de juny de 2016 i va participar en el Comitè Intergovernamental d’UNESCO a Addis Abeba (Etiòpia) al costat de la delegació espanyola, quan les Falles van ser declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Professor Col·laborador de la Universitat Catòlica de València.

José González i Silva, faller de la comissió Periodista Gil Sumbiela. El seu currículum en la comunicació és ampli, des dels seus inicis vinculat a la televisió, primer en Canal 8 Televalencia com a productor d’un programa diari de festes, i en l’actualitat com a director i presentador en 7 televalencia, d’un programa també diari de falles i festes de la província. Director de vivelasfallas.es.

Telmo Gadea i Boix, pianista i director de cors; professor en el Conservatori Professional de Música “Josep Climent” d’Oliva. President de la Federació de Falles de Gandia entitat de la qual forma part des de l’any 1999 i on ha exercit càrrecs com a delegat de Cultura, de Jocs i Secretari General.

Carmen Tamarit i Carles, mestra d’Educació Primària. Va començar la seua marxa en la festa fallera als 7 anys, pertanyent a la falla Luis Santangel-Matías Perelló i posteriorment a la falla Luis Oliag-Mariola ambdues de València. El seu camí segueix a Sagunt, en la falla Camí Reial des de 1986 a 1990, sent Fallera Major els anys 1986 i 1987. Actualment pertany a la falla Santa Anna des de 1994. Ha sigut Fallera Major en 1998 i presidenta en 2011 i 2012 així com vicepresidenta de Cultura de la Federació Junta Fallera de Sagunt durant els anys 2015 i 2016.

Remei Torrent i Ortizá, regidora de Festes i Cultura Popular de l’Ajuntament de Sagunt.