Dissabte que ve, 28 de maig, la Federació Junta Fallera de Sagunt (FJFS) celebrarà l’acte d’elecció de les seues Falleres Majors per al nou exercici 2016-2017 en una jornada que s’iniciarà en l’Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt, a les 12 hores, moment en el qual es presentarà a les candidates a ostentar aquests càrrecs, tant major com a infantil. Es tracta d’un acte obert a tota la ciutadania que vulga asssitir al mateix.

Posteriorment, jurat i candidates s’aniran a dinar a un conegut restaurant del Camp de Morvedre, després del qual realitzaran unes entrevistes personals. L’esdeveniment finalitzarà, al voltant de les 19 hores, quan està prevista la trucada de l’alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, des del saló de plens del consistori saguntí, a les dues triades per a ser les noves representants de la festa josefina del Camp de Morvedre.

Cal recordar que, en el cas que es presenten més d’una candidata infantil, es realitzarà un sorteig entre elles; en el cas adult serà un jurat el que valore a les candidates, un jurat que, en aquesta ocasió, estarà integrat per:

Patricia Sanz i Sala, Fallera Major Infantil de València 1986. Pertany, des del seu naixement, a la falla Sevilla-Denia. Actualment és model, presentadora i encarregada de maquillatge, perruqueria i estilisme de fotografia i televisió en diverses productores.

Miguel Giménez i Rodríguez, periodista i soci fundador de l’edició valenciana de Eldiario.es així com fundador i director de Morvedre.info; a més ha treballat en altres mitjans de comunicació del Camp de Morvedre com Onda Cero Sagunt, Las Provincias, La Gaceta o El Periódico de Aquí.

Martín Leal i Yubero, actual president de la Junta Local Fallera de Torrent, pertanyent al G7.

Amparo Piró i Campos, fallera de la Falla La Palmereta des de fa 34 anys; també, ha format part de la directiva de la Federació Junta Fallera de Sagunt durant vuit exercicis.

Natalia Antonino i Soria, regidor de l’Ajuntament de Sagunt.