La falla Luis Cendoya de Port de Sagunt va aprofitar la inauguració de la seua setmana cultural per a donar a conéixer els esbossos dels monuments que plantarà el mes de març en la seua demarcació. Les Falleres Majors d’aquesta longeva comissió de la ciutat, Mª Elena Martínez Zaballos i la xiqueta Zoe Rubio Mellado, al costat del president, Pedro Más Muñoz, van ser els encarregats de destapar els esbossos dels monuments de 2020.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

D’aquesta manera, la falla infantil tornarà a ser obra d’Antonio Andrés Sánchez per sisé any consecutiu i portarà per lema ‘Belle Amore’ mentre que en el monument adult s’estrenarà l’artista burrianense José Luis Pascual Nebot ‘*Pepi’ amb una falla que ha titulat ‘La primavera, la sang altera’.

LuisCendoya_Bocetos20 (1)        LuisCendoya_Bocetos20 (3)

Així doncs, la comissió va inaugurar les seues jornades culturals, a més de donant a conéixer els seus esbossos, amb una exposició fotogràfica on recordaven els últims anys d’història d’una comissió que va nàixer l’any 1927 i que s’ha convertit en la més antiga de la comarca del Camp de Morvedre. Concretament es van poder veure fotografies de les falles i dels representants de Luis Cendoya des de l’any 2000 fins a l’actualitat.

El programa de la setmana cultural d’aquesta comissió ha inclòs, a més de la visita als tallers dels seus artistes fallers, altres activitats com una classe de defensa personal tant per a xicotets com adults, un tast de vins o la visita turística a la ‘Ruta de l’aigua i l’arròs’ en la que van visitar diversos municipis de Les Valls i els Estanys d’Almenara, entre altres esdeveniments que es duran a terme el pròxim cap de setmana.