Després de la intensa nit de la plantà, les comissions falleres van començar amb els actes organitzats per la Federació Junta Fallera de Sagunt, concretament amb les visites de pleitesia que es duen a terme a les falles que planten fora de la capital del Camp de Morvedre. D’aquesta manera, durant la primera jornada festiva, integrants de totes les comissions de la comarca van acudir a les localitats de Faura i de Gilet.

 

VisitaFaura17_16 VisitaFaura17_15 VisitaFaura17_14 VisitaFaura17_13 VisitaFaura17_12 VisitaFaura17_11 VisitaFaura17_10 VisitaFaura17_9 VisitaFaura17_8 VisitaFaura17_7 VisitaFaura17_6 VisitaFaura17_1 VisitaFaura17_2 VisitaFaura17_4 VisitaFaura17_5

D’aquesta manera, la vesprada es va iniciar en la localitat dels Valls on, en primer lloc, es va realitzar l’ofrena a la Verge dels Desamparats per part dels components de la comissió Vila de Faura, acte en el qual també van estar presents les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Raquel Martín i Genovés i Ana Isabel Dorado i Capsí. Posteriorment, es va donar inicii a la visita de pleitesía a aquesta comissió, un esdeveniment que va comptar amb la presència de l’Alcalde de Faura, Toni Gaspar, i la Tinent d’Alcalde d’aquest consistori, Consol Durán.

VisitaGilet17_1 VisitaGilet17_2 VisitaGilet17_3 VisitaGilet17_4 VisitaGilet17_5

Finalment, tota la comitiva fallera de les 30 comissions de la comarca del Camp de Morvedre, es van desplaçar fins al municipi de Gilet per a visitar els dos monuments plantats en l’única localitat de la Mancomunitat de la Baronia on es duu a terme la festa josefina. En aquest acte, que van tancar les màximes representants de la Federació Junta Fallera de Sagunt, també va acudir l’Alcalde de Gilet, Salva Costa i la Regidora de Cultura, Asunción García.