Les festes patronals de Sagunt han donat el seu tret oficial d’eixida durant aquest cap de setmana i, com és habitual, les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Mar Gimeno, i Andrea Escribà, van estar presents en els primers actes organitzats per la Federació de Penyes de Sagunt, a més de que acudiran a alguns que es celebraran durant les pròximes setmanes en el nucli històric saguntí.

FiestasSagunto18_1 FiestasSagunto18_2 FiestasSagunto18_3 FiestasSagunto18_4

D’aquesta manera, divendres passat, 13 de juliol, les màximes representants de la festa josefina van acudir a la inauguració del recinte firal sent les encarregades de tallar la cinta al costat de l’Alcalde, Francesc Fernández i el president de la federació de penyes saguntines, Ricardo Melià. Les Falleres Majors van estar acompanyades en aquest acte pel Vicepresident del Sector 3 i comunicació, David Pardo i pel Vicepresident del Sector 1 i Esports Patxi Martínez.

FiestasSagunto18_5 FiestasSagunto18_6 FiestasSagunto18_7

La comitiva, que també va estar formada per diversos regidors de la corporació municipal, va girar visita per les instal·lacions del recinte taurí a més de poder veure i gaudir d’algunes de les atraccions de la fira instal·lades en el recinte.

FiestasSagunto18_14 FiestasSagunto18_8 FiestasSagunto18_9

D’altra banda, el dissabte, 14 de juliol, les Fallera Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt també van gaudir de la tradicional xopà a les portes del palau consistorial saguntí. Una jornada important on els integrants de les penyes es van congregar en el pont Emilio Llueca per a realitzar una cercavila, amb la música de xarangues, fins a les portes de l’Ajuntament de Sagunt.

FiestasSagunto18_10 FiestasSagunto18_11 FiestasSagunto18_12 FiestasSagunto18_13

Una vegada allí, Mar Gimeno, i Andrea Escribà, al costat de l’Alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, van ser les encarregades d’encendre el tró d’avís que va marcar l’inici oficial d’aquests festejos, a més de poder gaudir de la coneguda xopà on no solament es van banyar els penyistes que esperaven a les portes del consistori sinó també les autoritats i altres convidats que van viure aquest acte des de les balconades del mateix ajuntament.