Les festes patronals de Sagunt han donat el seu tret oficial d’eixida durant aquest cap de setmana i, com és habitual, les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Raquel Martín i Ana Isabel Dorado, van estar presents en els primers actes organitzats per la Federació de Penyes de Sagunt, a més de que acudiran a alguns que es celebraran durant les pròximes setmanes en el nucli històric saguntí.

FiestasSagunto0_1715

FiestasSagunto0_1714

FiestasSagunto0_1713

D’aquesta manera, dijous passat, 13 de juliol, les màximes representants de la festa josefina van acudir a la inauguració del recinte firal sent les encarregades de tallar la cinta al costat de l’Alcaldessa en funcions, Teresa García, i el president de la federació de penyes saguntines, Ricardo Meliá. Les Falleres Majors van estar acompanyades en aquest acte pel president de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Rafael Burgos, i el vicepresident de Comunicació, David Pardo.

FiestasSagunto0_176 FiestasSagunto0_1710 FiestasSagunto0_175 FiestasSagunto0_174

La comitiva, que també va estar formada per diversos regidors de la corporació municipal, va girar visita per les instal·lacions del recinte taurí a més de poder veure i gaudir d’algunes de les atraccions de la fira que, enguany, s’ha instal·lat en aquest lloc de Sagunt.

D’altra banda, el dissabte, 15 de juliol, les Fallera Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt també van gaudir de la tradicional xopà a les portes del palau consistorial saguntí. Una jornada important on els integrants de les penyes es van congregar en el pont Emilio Llueca per a realitzar un pasacarrer, amb la música de batucada i xarangues, fins a les portes de l’Ajuntament de Sagunt.

FiestasSagunto1_1711

FiestasSagunto1_1710

FiestasSagunto1_177

FiestasSagunto1_176

FiestasSagunto1_175

Una vegada allí, Raquel Martín i Ana Isabel Dorado, al costat de l’Alcalde de Sagunt, Francesc Fernández i la regidora de Festes, Remei Torrent, van ser les encarregades d’encendre el tro d’avís que va marcar l’inici oficial d’aquests festejos, a més de poder gaudir de la coneguda xopà on no solament es van banyar els penyistes que esperaven a les portes del consistori sinó també les autoritats i altres convidats que van viure aquest acte des de les balconades del mateix Ajuntament.

FiestasSagunto1_174

FiestasSagunto1_173

FiestasSagunto1_172

FiestasSagunto1_171