Les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Raquel Martín i Genovés i Ana Isabel Dorado i Capsí, van acudir a la gala especial de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) que es va dur a terme en el Centre Cultural Mario Monreal al costat del vicepresident de Relacions Externes, Antonio Fresno, i el Coordinador de les Falleres Majors i Corts d’Honor, Miguel Arenas.

RosarioOmaggio17_1

RosarioOmaggio17_2

RosarioOmaggio17_3

RosarioOmaggio17_4

RosarioOmaggio17_5

RosarioOmaggio17_6

Durant aquesta jornada, aquest festival va retre homenatge a l’actriu italiana Maria Rosario Omaggio, actriu que va participar en la coneguda pel·lícula El virgo de Visanteta de Vicente Escrivá. Les màximes representants de la festa josefina del Camp de Morvedre van ser les encarregades de lliurar un ram de flors a l’actriu que també va ser fallera al seu pas per València. A l’acte va acudir l’Alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, i el regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, exercint de mantenidor del mateix el cronista Lluís Mesa.

RosarioOmaggio17_8

RosarioOmaggio17_9

RosarioOmaggio17_10

Així mateix, es va procedir a la projecció del primer curt com a directora de Omaggio, Hey You!, de cinema mut i ambientada amb música clàssica, i la projecció del llargmetratge Walesa, man of hope, del director polonés Andrzej Wajda. A més en aquest acte també es va poder gaudir de les audicions de Sandra Manzaneque al violí i de Joan Tarazona a l’oboè així com de la música folklòrica de Germans Caballer.