L’Associació de Dones i Homes Afectats de Càncer de Mama (Amuhcanma) del Port de Sagunt ha sigut guardonada amb el XVI Premi Palleter que aquesta coneguda comissió de la ciutat atorga anualment a associacions o persones que treballen o lluiten en pro d’una causa justa en benefici de la societat. D’aquesta manera, aquesta entitat de la localitat pren així el relleu de l’Associació Amigues Supervivents i Aspas València que van ser els premiats en l’edició del passat any.

PremioPalleter17 (1)

«És una associació dedicada a l’acompanyament i suport de persones afectades per càncer de mama i als seus cuidadors, per mitjà de serveis personals, tallers i activitats. Són una alternativa més propera, més familiar i més pràctica. Amb l’ajuda de professionals intenten pal•liar les seqüeles del càncer i del seu tractament, ja que la qualitat de vida d’aquestes pacients no solament depèn de la cura mèdica, i és que també afecta psicològicament, socialment i físicament; per açò i per molts motius més es mereixen aquest premi», expliquen des d’aquesta comissió del Port de Sagunt.

PremioPalleter17 (2)

Aquestos premis, que van ser creats en 2002, es lliuraran en una gala que aquesta falla organitzarà per a la nit del 15 de març i on també es donaran a conèixer als guanyadors del concurs de escaparatisme, del Premi Juan Belmonte de falles escolars i es lliuraran els Palleter d’Or als fallers amb 25 anys en aquesta comissió. Aquest acte estarà presidit per les Falleres Majors d’El Palleter, Desirée Iglesias i Amparo Bernà, i els seus respectius presidents, Juan Carlos Martí i David Martí.

Cal recordar que Amuhcanma és una entitat de la localitat, presidida per Isabel Galdón, que va ser fundada l’any 2013 amb àmbit comarcal però que, amb el pas dels anys, s’ha anat estenent amb integrants de Sogorb, Viver, Xilxes, Puçol i fins i tot de València. Malgrat la seua joventut, aquesta associació ha dut a terme importants accions com és el cas, per exemple, de les dues carreres solidàries realitzades en la capital del Camp de Morvedre, els beneficis del qual han anat destinats a la recerca del càncer.