Muvim

L’ambaixadora de la lectura, Anna Moner, serà l’encarregada de presentar el llibret que, enguany, ha realitzat la falla El Mocador de Sagunt titulat ‘Tirant de Lletres, una colecció de literatura infantil i juvenil’. La cita serà dijous que ve, 22 de febrer, a partir de les 20 hores en el Consell Agrari de Sagunt. Moner, llicenciada en Història de l’Art és artista plàstica i escriptora, autora de novel·les com ‘Les mans de la deixebla’ o ‘El retorn de l’Hongarès’, entre unes altres.
En aquesta iniciativa literària han col·laborat la Direcció de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana, l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, AVL, Universitat de València, Fundació FULL, Fundació Bromera, IVAJ, Escola Valenciana, Premi Sambori, Premi Samaruc, Federació de Premis de les Lletres Falleres així com tots els col·lectius que estudien la cultura festiva en tot el territori valencià.
«Enguany el nostre llibret es divideix en dues parts: en la primera d’elles fem un estudi d’anàlisi de les publicacions infantils falleres existents en tota la Comunitat Valenciana, des de Benicarló a Alacant i, després del mateix, on hem detectat una falta d’aquest tipus de publicacions, proposem, en la segona part una col·lecció de literatura infantil i juvenil amb un total de vuit llibrets amb portades dels millors il·lustradors del nostre territori», ha apuntat el coordinador d’aquest llibret, Hugo Morte.
D’aquesta manera, com han informat des d’El Mocador, el llibret d’aquesta comissió saguntina està format per un total de vuit toms que contenen 720 pàgines i en les quals han col·laborat unes 75 personalitats. «En aquesta publicació hem cuidat tant l’estètica, amb il·lustradors de la talla de Mariscal, Ortifus o Paco Roca, entre uns altres, així com el contingut i el continent amb escriptors de reconegut prestigi», ha destacat Morte.
D’altra banda, per a fomentar la lectura literària en valencià, aquesta comissió saguntina, a més, ha encetat una iniciativa a través de les seues xarxes socials que han titulat ‘#Llegim’ i que es pot seguir a través dels canals de Facebook, Twitter i Instagram d’El Mocador on es comparteixen videos on es poden escoltar la lectura d’alguns dels textos que conté aquest llibret de 2018.
Cal recordar que, durant la presentació d’aquesta publicació, també es donaran a conèixer als finalistes dels Premis Mocador i Emili Llueca creats per aquesta comissió de la capital del Camp de Morvedre per a guardonar als millors articles sobre falles i cultural popular publicats en un llibret tant de la Comunitat Valenciana com de la comarca.