Una representació de l’executiva de la Falla Eduardo Merello, encapçalada pel seu president, Adrián Lluna, s’ha reunit amb el president de la Unió Musical Portenya, Lorenzo Peláez per a abordar l’acte commemoratiu del 40 aniversari de la comissió fallera. En la trobada la societat musical portenya va decidir que actuarà per a interpretar els pasdobles de la comissió en l’esdeveniment que se celebrarà el pròxim 11 de novembre.

La col·laboració de la Unió Musical Portenya ha sigut agraïda per la comissió, “ja que fa que l’acte del nostre 40 aniversari siga més especial, comptant amb la banda simfònica que interpretarà tres pasdobles”, segons ha destacat el president d’Eduardo Merello.
Esta col·laboració ve des de lluny, ja que en els inicis de la societat musical, va ser la falla Eduardo Merello la que va cedir les instal·lacions del seu casal per a les reunions de socis i directiva. Com ha recalcat el president de la comissió fallera, “des de sempre s’ha col·laborat amb totes les iniciatives culturals i artístiques de la nostra població de forma desinteressada, és alguna cosa que va en l’ADN de la Falla Eduardo Merello i per això existixen llaços d’estreta amistat que permeten tindre col·laboracions tan especials com la qual tindrem amb la Unió Musical Portenya, als qui reiterem el nostre agraïment”.

Merello40Aniv2018_1

La formació musical interpretarà el Pasdoble de la Falla Eduardo Merello, el pasdoble dedicat a Manuel Cosín Rubio, el president fundador de la comissió i una composició per a xaranga de to més festiu i titulada “Los currantes”, que s’estrenarà l’esmentat dia 11 de novembre. Les tres composicions són obra de desaparegut però sempre recordat compositor, director i gran músic que va ser José Sanchis Cuartero, persona molt vinculada sempre a la falla Eduardo Merello. L’última obra, “Los currantes”, va ser el seu últim regal musical a la falla i està dedicat a totes les persones que treballen perquè Eduardo Merello estiga en l’avantguarda cultural i festiva del món faller i esta composició “naixerà” justament el dia que la comissió ha organitzat un acte en el teatre de Begonya per a recordar els seus 40 anys de vida.

Est esdeveniment, obert a tot el públic, servirà per a homenatjar a totes les falleres majors i presidents que ha tingut la comissió i repassarà la història d’una de les falles més llorejades del Camp de Morvedre.