La Falla La Palmera va presentar el seu projecte cultural davall el nom de “DonArt”. Una cadena d’accions que es durà a termine durant tot l’exercici faller l’eix principal de la qual será la Dóna i l’Art.

PalmeraDonArt18_1

Aquesta cadena d’accions es dividix en quatre vessants; la solidaritat, la cultura, la igualtat i la sostenibilitat, àrees en què la comissió anirà treballant durant tot l’any. Per això compta amb la col·laboració de distintes entitats comarcals i associacions vinculades amb els quatre àmbits d’actuació, algunes de les quals van acudir a l’acte de presentación.

L’esdeveniment, que va tindre lloc en el casal de la falla, va consistir en la projecció d’un vídeo amb què la comissió va deixar patent la seua declaración d’intencions amb una aposta forta per l’educació en valors, la conscienciació, la promoció de la cultura i la dona. A esta prjecció es va sumar l’exposició de quatre panells, que simbolitzaven les quatre àrees de treball d’esta comissió.

Un dels panells més destacats va ser el de Cultura, per al que la comissió de la Palmera va comptar amb la col·laboració de l’artista italo-argentí, Flavio Fabricio Barreiro, dissenyador del logo de la ciutat de Roma i el seu marchandaising, que va realizar un mural per a l’ocasió. Al mural de Barreiro, es va sumar l’actuació d’una estudiant de violí, guanyadora de diversos premis a nivel internacional, Valentina Noguera.
La solidaritat va estar presentada per la bola del món a què abraçaven unes quantes mans, reivindicant més implicació en els problemes del planeta, que necesita “més mans”, “mes ajuda”.

La igualtat va estar plasmada en un collage, amb el que es posava en valor el treball de moltes dones i es reivindicava la igualtat deixant clar que “ja no hi ha trevall d’homes”.

Finalment, la sostenibilitat es va mostrar a través d’un mural en què s’invitava al reciclatge i es denunciava els abocaments al mar i l’ús de plàstics.

PalmeraDonArt18_2

L’acte, que va ser inaugurat perls representants del 2018 i les Falleres Majors de Federació Junta Fallera de Sagunt, va comptar amb la presencia dels regidors de Festes i Cultura i distintes associacions de la comarca com: Comercio Justo, Voluntaris pel Patrimoni, Protecció Civil, AFACAM, ADICAM i SOS Animales Sagunto, entre altres, a més d’artistes locals.