El Gran Teatre d’Alzira va acollir el passat divendres 8 d’Abril la Festa de les Lletres Falleres on es varen congregar més de 400 assistents vinguts de tots els punts de la geografia valenciana. Aquest acte va estar presentat per Inma Guerrero i Miguel Ángel Martínez i amenitzat per la veu de Pep Gimeno “Botifarra” amb la guitarra de Pere Ródenas.

LletresFalleres16_3

La nostra Fallera Major de Federació Junta Fallera de Sagunt, Beatriz Alós va assistir a l’acte amb el president executiu Enrique Javier Docon i la regidora de cultura popular, Remei Torrent. On també és trobaven distintes personalitats tant en l’àmbit nacional com provincial, regidors de l’Ajuntament de València; Pere Fuset, regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera i les falleres majors d’Alzira, Torrent, Xàtiva i València entre altres autoritats.

LletresFalleres16_2

La Federació de les Lletres Falleres està formada per l’Associació d’Estudis Fallers, l’Associació Cultural Falla La Malva d’Alzira, l’Associació Cultural Falla El Mocador de Sagunt, l’Associació Amics del Mestre Ortifus, la plataforma Malalt de Falles i, en l’edició 2016, ha comptat amb la col·laboració de la Junta Local Fallera de Xàtiva.

LletresFalleres16_1

 

En quant a les falles de Sagunt podem destacar el Premi Emili Llueca al millor assaig sobre Falles i cultura popular d’un llibret de falla del Camp de Morvedre per a ‘La galàxia traca i la premsa satírica en la biblioteca valenciana Nicolau Primitiu’ d’Enric Nogués, comissió Eduardo Merello de Port de Sagunt .

LletresFalleres16_4

El Premi Climent Mata local, a la millor maquetació i disseny d’un llibret de falles de la Comunitat Valenciana per a Yogur de Fresa, comissió A.C. Eduardo Merello de Port de Sagunt.

Enguany, també es va premiar als Millors Articles publicat en un Llibret de Falla de la ciutat de València i de la Comunitat Valenciana, premis lliurats per Sofía Soler i Casas i Alícia Moreno i Morales, Falleres Majors de València, acompanyades per Pere Fuset, President de Junta Central Fallera, on el Premi Pepet Comunitat Valenciana va ser per a ‘Més que una festa’ de Paco Quiles Tudón i José Tena Tejado, Associació Cultural Falla La Victòria de Port de Sagunt.

Enhorabona als premiats