La Federació Junta Fallera de Sagunt obsequiarà enguany tant a les Falleres Majors 2018, María del Mar Gimeno i López i Andrea Escribá i Fernández, com a les seues respectives Corts d’Honor, els vestits de valenciana que estrenaran durant un dels actes més importants de l’exercici com és el de la Crida. Cal recordar que ja l’any passat l’entitat festiva comarcal va fer el propi amb les màximes representants, regal que enguany s’amplia a les sis xiquetes i sis dones que formen les seues Corts d’Honor.

Com ha explicat el president de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Rafael Burgos, aquest obsequi per a la Cort d’Honor ha sigut possible gràcies a patrocinadors i després de signar un acord de col·laboració amb dues empreses locals d’indumentària valenciana. D’aquesta manera, A l’Antiga s’encarregarà de realitzar els vestits tant d’Andrea Escribá com dels seus sis acompanyants mentre que Indumentària Valenciana Lledó farà el propi amb María del Mar Gimeno i la seua Cort d’Honor.

Com a novetat, enguany, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt, les màximes representants de la festa josefina del Camp de Morvedre lluiran una teles amb el nom “Sagunt”, realitzades exclusivament per a les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt per l’empresa Mar de Seda, dibuix que quedarà sota la custòdia del consistori saguntí per a futures representants falleres. Així mateix, les dotze integrants de les Corts d’Honor lluiran un mateix dibuix però en colors diferents com succeeix en altres juntes locals de la Comunitat Valenciana.

Quant als complements del vestit per a les màximes representants de les falles del Camp de Morvedre, com ha explicat el president de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Rafael Burgos, la idea de la directiva és continuar amb el mateix format que el passat any, és a dir, aconseguir que determinades empreses del sector de la indumentària valenciana regalen les pintes, cancans, ventalls i altres complements a les Falleres Majors 2018.