La Federació Junta Fallera de Sagunt s’ha vist obligada a traslladar tant el concurs com el certamen infantil de play backs que, des de fa alguns anys, es celebrava al pavelló poliesportiu René Marigil per la denegació del permís per part de la Direcció General d’Espectacles de la Conselleria de Governació per a la realització d’aquest tipus d’esdeveniments en aquest edifici.

L’administració autonòmica, a qui es va sol·licitar el permís per a la celebració d’aquests esdeveniments el passat 5 d’agost, ha al·legat que aquest pavelló no és multiusos pel que no pot albergar un altre tipus d’esdeveniments que els que no siguen merament esportius. Així mateix, encara que en ocasions anteriors, finalment, l’Ajuntament de Sagunt ha atorgat el permís per a la celebració d’aquest acte que alberga a milers de fallers, en aquesta ocasió, la Conselleria tampoc permet al consistori saguntí atorgar el permís.

Després de realitzar una primera reunió dijous passat, 1 de desembre, on es va exposar aquest assumpte als representants de les 30 comissions que formen part de la Federació Junta Fallera de Sagunt, membres de la directiva s’han reunit durant el matí de dilluns, 5 de desembre, amb l’Alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, per tractar aquest assumpte.

Finalment, i després d’informar als presidents de les comissions falleres, s’ha decidit que tant el concurs com el certamen de play backs es durà a terme en una carpa que s’ubicarà en un lloc encara per determinar. El cost d’aquesta instal·lació l’assumirà el consistori saguntí qui també s’encarregarà del lloguer de les cadires per a albergar als espectadors.